Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Satış ve kiralamalar hızla düşecek

 Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, konut satış ve kiralama işlemlerinin bu ay sert düşüş yaşayacağını, haziran ayından itibaren de toparlanacağını kaydetti.

Ülkemizde yeni koronavirüs (Kovid-19) vakası, ilk kez 10 Mart’ta açıklanırken mart ayına ilişkin taşınmaz satışları, 182 bin 689 adet oldu. Altın Emlak Genel Müdürü Özelmacıklı, salgının mart ayını teğet geçtiğini belirterek virüs etkisinin bu ay daha fazla hissedileceğini kaydetti.

Özelmacıklı “Kovid-19 etkisi mart ayında gayrimenkul sektörünü teğet geçti diyebiliriz. Mart ayında tüm gayrimenkul türlerinde 182 bin 689 satış gerçekleşti. Bu sürede Web Tapu üzerinden 29 bin 748 konut satışı gerçekleşti. İlk üç ayda yapılan toplam satış sayısı ise 586 bin 282 oldu.” diye konuştu.

“Kuluçka dönemi sona erdi”

Mart ayındaki süreci kuluçka dönemi olarak nitelendiren Genel Müdür Özelmacıklı, gayrimenkul satış ve kiralamalarında hızlı bir düşüş olacağını, haziran ayından itibaren toparlanacağını öngördüğünü aktardı.

Mustafa Hakan Özelmacıklı “Kuluçka dönemi sonra erdi. Şimdi U şeklinde olmasa da V şeklinde bir grafik bekliyoruz. Gayrimenkul satış ve kiralamalarında hızlı bir düşüş söz konusu olacak, lakin piyasaların Haziran ayı itibarı ile toparlanacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Çok sayıdaki satış iptal edildi

Altın Emlak‘a bağlı birçok işletmede yabancılara satış işlemlerinin virüs nedeniyle yapılamadığını aktaran Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, yabancılara yönelik çok sayıdaki satışın iptal edildiğini belirtti. Özelmacıklı, yabancılara yönelik gayrimenkul satışının bu süreçten görece daha fazla etkileneceğini bildirdi.

Altın Emlak Genel Müdür Özelmacıklı “Birçok Altın Emlak işletmemizde yabancılara satış süreçlerine ilişkin işlemler virüs nedeni ile yapılamadı. Gerek seyahat engelleri, gerekse sokağa çıkma yasakları gibi birçok nedenle, çok sayıda satış iptal edildi. Yabancılara satış bu süreçte çok daha fazla etkilenecek.” diye konuştu.