Kategoriler
Emlak Haberleri

Şekerpınar Semt Meydanı’nda kiralanması beklenen sosyal tesise ilk tepki

Şekerpınar Semt Meydanı’nda 3 yıllığına kiraya verilmesine karar verilen sosyal tesis için CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, açıklamada bulundu. Meclisten parmak çoğunluğuyla geçen ihale kararına karşılık, “İhale dileriz mevzuata uygun olur” düşüncesi ortaya çıktı. Açık ihale usulüne uygun olarak özelleştirileceği konuşulan Sosyal Tesis, Çayırova Belediyesince işletilecek.

Şekerpınar Semt Meydanı’nda sosyal tesis müjdesi

Çayırova Belediyesi tarafından işletilmesi beklenen Şekerpınar Sosyal Tesis meclisten oy usulüyle geçti. Kiralanmasına karar verilen tesis için CHP’li Başkan Cihan Soyluçiçek, önemli açıklamalarda bulundu. Yapmış olduğu konuşmasında açık ihale usulüne uygun yürütülmesi beklenen ihalenin meclisteki parmak çokluğuyla geçtiğinin altını çizen Soyluçiçek; ısmarlama bir ihale olmadığını, mevzuata uygun olması adına dileklerinin olduğunu söyledi. 16 Kasım 2020 tarihinde pazartesiye denk gelen ihale, Encümen toplantı salonunda gerçekleştirilecek. Basın açıklamasında bulunan Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı: “Seçilmesinin ve göreve geldiği günden bu yana tek bir çivi çakmamış olan Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi hazır yapılmış olan tesisleri halka açma kararı almadan özelleştirme yoluna gitmiştir.”

Başkan hizmeti vatandaştan sakınıyor iddiaları

Basın açıklamasında yer alan iddialarda Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi vardı. CHP’li İlçe Başkanı tarafından basın açıklaması yoluyla ele alınan tesis kiralamasına dair bilgiler tüm şimşekleri Çiftçi’ye çekti. Henüz bir açıklamanın gelmediği görülürken, Soyluçiçek iddialarını genişletmiş ve kamuoyuna sorularını yöneltme girişimlerini sürdürmüştür. Şekerpınar Semt Meydanı’nda konumlandırılan, ismi “Çayırova Belediyesi Şekerpınar Sosyal Tesisler” olan tesislerin ihale edileceği haberi, meclise sunulan oylamanın sonunda verildi. 3 yıllığına belediyenin çatısı altında özelleştirilecek tesis vatandaşa hizmet olarak dönmemiştir. Bu nedenle sorularını yükseltmeye devam eden CHP’li İlçe Başkanı, “Hazır yapılan bu sosyal tesislere ve Şekerpınar ile Cumhuriyet bölgesindeki halka neden hizmet götürülmüyor?” sorusu öne çıktı. Yöneltilen soruları çoğaltan Soyluçiçek, “Sayın Başkan oy alamadığınız ilçelere ceza mı kesiyorsunuz?” dedi. Tesislerin özellikle alt sınıflar için faaliyete geçirilmesinin gerekli olduğu bilinirken, belediyenin oylamaya sunduğu sosyal tesis kafaları karıştırdı.

“Dileriz mevzuata uygunluk sağlanır”

Halkın hizmetine girmesi beklenen sosyal tesisin özelleştirmeye gitmesi CHP tarafında tepkiye neden oldu. Ancak belediye meclisine göre oy çoğunluğu çoktan sağlandı. Bu nedenle her şeyin mevzuata uygun olmasını dileyen CHP Çayırova İlçe Başkanı Soyluçiçek, bir önceki sosyal tesisleri konuşmasında öne çıkardı. 2686 Sayılı mevzuatı Devlet İhale Kanunu hükmü gereği kiralanması beklenen Şekerpınar Semt Meydanı’nda bulunan tesis için önceki amaç; Akse, Atatürk, Erişler ve Çağdaşkent’te olduğu gibi modern ve hijyenik bir alanın faaliyete sokularak alt ve orta sınıfa hizmet vermesiydi. Fakat şimdilerde özelleştirileceği konuşulan bu yeni tesis için kafaları karıştıran iddialar ortaya atıldı. Tesisle birlikte 10 yıllığına dükkânların kiralanacağı bilgisi verilirken, belediye tarafından henüz ses çıkmıyor.

“Paralar nereye gidiyor?”

Halkın hizmetine sunulması beklenen tesislerin özelleştirildiği görüldü. Hizmette geriye düşen Çayırovalılara düşen pay kişi bazında yüksek. Hesaplamaya göre Çayırova Belediyesi 2020 Mali Bütçesi 175 Milyon TL’dir. 2019 yılında nüfusun 130 bin civarında olduğunu düşünürsek, kişi başına düşen miktar 1 Trilyon 300 bin TL’yi bulunuyor. Trilyonu bulan paralar ise hizmet haricinde nereye gidiyor?