Kategoriler
Emlak Haberleri Konut Kredisi

SGK’dan faizsiz konut kredisi fırsatı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan haklardan bir tanesi de faizsiz konut kredisi. Kredi için başvurular 2022 yılında da devam ediyor. Peki, birçok kişinin haberdar olmadığı 0 faizli konut kredisinin geri ödemesi nasıl yapılıyor? işte detaylar… Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, faizli konut kredisi ile ilgili bütün detayları aktardı.

Özgür Kaya Faizli Konut Kredisiyle İlgili Detayları Aktardı

Kimi emekli, ev almak istiyor ancak kredilerin faiz oranından dolayı geri adım atmak zorunda kalıyor. İşte tam bu noktada devreye Sosyal Güvenlik Kurumu giriyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, “Sosyal Güvenlik Kurumu, 2022 yılında da 0 faizli kredi destek uygulamasını başlatmış oldu” dedi.

SGK sıfır faizli konut kredisinden kimler yararlanabilmektedir? Kaya, “Bu sıfır faizli krediye başvurmak için sigortalının kendisi ya da geride kalan hak sahibindeki eş, çocuk, anne ya da babalar bu krediden yararlanabilecekler” diye konuştu.

Peki, hak sahibi aldığı kredinin ödemesini nasıl yapacak? Kaya, “Gelir veya aylık alan emeklimizin aylığının 4’te 1’i nispetinde kesilmek suretiyle 0 faizli olarak konut sahibi olabilecekler” dedi.

Diğer konut kredisi haberleri için tıklayınız…