Kategoriler
Emlak Haberleri

Siltaş Yapı yeni projesiyle 2023’te yüzde 30 büyüme hedefliyor

Siltaş Yapı, iş hayatındaki 40 yılı aşkın köklü geçmişiyle insan odaklı ve şehre değer katan projeler inşa ediyor. Firma, 2022 yılında eş zamanlı olarak 2 yeni projeyi hayata geçirmek için başladı. İstanbul Pendik’te en büyük kentsel dönüşüm projesi konumunda olan Siltaş Panorama; 23.000 metrekarelik arazi alanında yükselmeye başlamıştır. Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, yaşama geçirdikleri çalışmalarıyla sektörün 2022 yılını değerlendirmiştir. Ayrıca Özdemir, 2023’te yeni bir projeyi daha hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını belirtmiştir. Üstelik bu projeyle beraber yüzde 30 büyüme beklediklerini açıklamıştır.

Siltaş Yapı; “2023’te yeni projemizi lanse edeceğiz”

Özdemir, süratle artan inşaat maliyetleri sebebiyle sektördeki bütün oyuncuların zor zamanlar geçirdiği 2022’de Siltaş Yapı olarak öz sermayeleri ile üretim yapmayı sürdürdüklerini belirtti. Ayrıca Özdemir; “2022’de de son birkaç senedir devam eden döviz kurlarındaki artışlar ve artan inşaat maliyetleri sektörü olumsuz etkilemektedir. Fakat yaşanan bütün sürece rağmen Türk inşaat sektörüne güveniyoruz. Firma olarak süreç bizi etkilese de 2022 bizler için oldukça verimli geçti. Siltaş Korupark ve Siltaş Panorama olmak üzere 2 yeni projeye başladık. Pendik’in en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Siltaş Panorama’nın lansman gecesini gerçekleştirdik. Siltaş Panorama 7 ve 11 katlı olmak üzere 13 bloktan oluşmaktadır. Üstelik bahsi geçe proje 23.000 metrekarelik arsa alanı üzerinde yükselmeye başlamıştır. Bahsi geçen projemizle yüzde 50 büyüme gösterdik. 2023’te de hem devam eden projelerimizin tamamlanmasına yönelik hem de yeni projemizi lanse edeceğimiz yoğun bir sene olacaktır. Yeni projemizle yüzde 30 büyüme sağlamayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullanmıştır.

Sahil ve boğaz hattında yeni proje planlanıyor

Murat Özdemir, ilerleyen süreçlerde sahil ve boğaz hattında proje planlamaları ve stratejiler geliştirmeyi düşündüklerini aktardı. Ayrıca Özdemir; “İnsan odaklı ve şehre değer katan yapılar inşa eden bir şirket olmaktayız. Üstelik bugüne kadar ağırlıklı olarak; Pendik, Kartal, Maltepe konumlarında iş merkezlerinin haricinde Siltaş Nova Park, Siltaş Mavi Park, Siltaş Teras Park, Siltaş Safir Park, Siltaş Flora Park ve Siltaş Marina gibi çok sayıda yeni nesil konut projesini hayata geçirdik.

Son projemiz olan Siltaş Panorama projesi Anadolu Yakası’nın gün geçtikçe hızla değerlenen yerleşim alanlarından Pendik’te denize ve yeşile komşu olarak konumlanmıştır. Bu projemizle kayıpsız alan felsefesiyle modern bir mimari ve trafikten uzak bir yaşam alanı hedefliyoruz. Bununla birlikte doğayla iç içe huzurlu bir ortam ve eksiksiz bir sosyal yaşam deneyimi vadediyoruz. Projenin yüzde 65’ini sosyal donatı ve peyzaj alanlarından oluşuyor. Üstelik LifeX konseptimiz ile yalnızca bir konut değil, tamamen bir yaşam alanı planladık. 2023’te de tekrardan bulunduğu konuma değer katacak yeni projelerimize başlamanın mutluluğu içerisindeyiz.”

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…