Kategoriler
Proje Haberleri

Sirius Florida ile şehir merkezinde doğal yaşam keyfi

Sirius Florida projesi Sirius Yapı tarafından İzmir’in Çiğli İlçesi Yakakent’te hayata geçirilmektedir. Şehir merkezine yakınlığıyla dikkat çeken proje sosyal alanları ve temiz havasıyla doğal bir yaşam sunmaktadır.

Sirius Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü, Çiğli’de yeni bir yatırıma imza attıklarını belirtmiştir. Ayrıca Öncü, projenin Yeni Evim kampanyası ile konut sahibi olmak isteyenler tarafından tercih edildiğini aktarmıştır.

Sirius Florida Haziran 2025’te anahtar teslimi

Başkan Öncü, projenin temellerini Şubat 2023 sonunda atmaya hazırlandıklarını kaydetmiştir. Bununla birlikte Öncü, projede 5 blokta 1 artı 1, 2 artı 1, 3 artı 1 tiplerinde, toplam 176 daire olduğunu açıklamıştır. 2 artı 1 ve 3 artı 1 bahçeli dubleks ve çatı penthouse gibi seçenekler de bulunacaktır. Anahtar teslimi ise Haziran 2025 tarihinde yapılacaktır.

Öncü, hükümetin açıkladığı Yeni Evim kampanyasıyla beraber İzmir’den yoğun talep aldıklarını belirtmiştir. Üstelik üst düzey yönetici, beyaz yakalı ve mühendisler gibi elit bir yatırımcı grubunun projeye ilgi gösterdiğini aktarmıştır.

Konutlarda standartları yükselttik

Barış Öncü, konutlarda standartları yükselttiklerini ifade etmiştir. Bunun ardından Öncü; “Her dairede yerden ısıtma, ankastre, asma tavan gibi donanımları standart olarak sunulmaktadır. Her evin 1 kapalı otoparkı olacaktır. Proje içinde toplam 1.000 metrekarelik açık havuz ve dinlenme alanı yer alacaktır. Kapalı sosyal tesis alanı içinde kışın kullanılmaya uygun ısıtma sistemli kapalı yüzme havuzu, sauna, fitness center, sinema, parti evi ve çocuk etkinlik alanı gibi farklı sosyal donatılar bulunacaktır. Üstelik sosyal tesislerin önünde, 6 kademeli 100 metre uzunluğunda bir süs havuzu yer alacaktır. Her konutun önü açık ve ferah bir manzaraya sahip olacaktır. Yürüyüş yolları, basketbol sahası ve zengin peyzaj alanlarıyla bütüncül bir konsepti yaşama geçirmeyi planlıyoruz. Ayrıntılı bilgi almak isteyenler www.siriusflorida.com adresini ziyaret edebilir.” açıklamasında bulunmuştur.

Her blokta araç şarj istasyonu bulunacak

Başkan Öncü, çevreye ve doğaya saygılı bir firma olarak yeşil enerji kullanımını desteklediklerini aktarmıştır. Ayrıca Öncü; “Günümüzde kullanımı giderek yaygınlaşan elektrikli araçlar için otoparkın her katında bir şarj istasyonu bulunacaktır. Üstelik her bloğun önünde bir araç istasyonu daha konumlanacaktır. Sirius Florida sakinleri akıllı bir uygulama üzerinden kendi araçlarını şarj ederek ödemesini de yapabilecekler. Yakakent Mahallesi konumu itibarıyla önemli avantajlar sunmaktadır. Bu lokasyonda kısa süre önce tamamladığımız Sirius Loft projemiz de dahil olmak üzere toplamda 680 daire yaptık. Bölge, alışveriş merkezleri, sanayi alanları, okullar, hastaneler, üniversiteler ve çevre yoluna olan yakınlığıyla dikkat çekmektedir. Ayrıca pandemi ve deprem sonrası insanların istediği müstakil yaşam hissini veren sağlam zeminli bir arazi üzerine kurulmasıyla da talep görmektedir.” ifadelerini kullanmıştır.

“Enflasyona karşı önlem alarak stoklu ürün kullanıyoruz”

Sirius Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü, enflasyona karşı önlem olarak inşaat malzemelerini stokladıklarını belirtmiştir. Bununla birlikte Öncü; “İnşaat sektöründe demir, çimento gibi malzemelerin, dolar ve yakıt fiyatlarının uzun süredir aynı seyirde kalmasına rağmen aşırı zamlanması sektör için problemlere sebep olmaktadır. Bu konu hakkında firma olarak önlem aldık. Şu anda projenin tamamlanması için gereken inşaat malzemelerinin yüzde 70’ini bağladık. Kısa zaman içinde bu rakamı yüzde 90’a çıkartmayı hedefliyoruz. Bu sayede yükselen ürün fiyatlarından etkilenmemiş olacağız. Bu avantajı da müşterilerimiz lehine kullanmayı planlıyoruz. Sektör olarak inşaat girdi maliyetlerinin hükümet tarafından denetlenmesini ve yaşanan bu mağduriyetlerin ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz.” ifadesini kullanmıştır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…