Kategoriler
Toki Haberleri

Şırnak Uludere Toki kura sonuçları

100 bin Toplu Konut Talep Örgütleme Projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Şırnak İli, Uludere İlçesi’nde ihalesi yapılarak hayata geçirilecek olan Şırnak Uludere Toki kura sonuçları yapılacak olan çekiliş ile belli olacak. 100 bin Toplu Konut Talep Örgütleme Projesi kapsamında hayata geçirilecek olan projenin kura sonuçları açıklandığında kura listesi web sitemizde yer alacak.

Yayılma hızına ve insan sağlığı üzerindeki etkisine bakılarak Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından Pandemi olarak kabul edilen Korona virüs salgını nedeni ile kura çekiliş törenlerine ara verilmişti. Ancak daha sonra vatandaşların katılmadığı Toki kura çekilişi yapılmaya başlandı. Toplam 100 adet daireden meydana gelen Şırnak İli, Uludere İlçesi’nde toplu konut projesindeki evlerin hak sahipliği kura çekilişi bugün yapılacak. Kura çekilişi sonucu daire sahibi olmaya hak kazanan vatandaşların isim listesi Toki tarafından yayınlanması süreci başlıyor.

Projenin kura çekilişi nerede yapılacak?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Şırnak İli, Uludere İlçesi’nde inşa edilecek olan Şırnak Uludere Toki konutları projesinde kuralar 20 Mayıs 2020 tarihinde Çarşamba günü gerçekleştirilecek. 20 Mayıs 2020 tarihinde Çarşamba günü saat 10:00’da yapılan kura çekilişi ile daire sahipleri belirlenmiş olacak. Proje ile ilgili kura töreni corona virüsü önlemleri kapsamında iptal edilmiş olup kura çekilişi internet üzerinden canlı olarak yapılmaya başlandı.

Kura çekilişleri Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yapılıyor. Kura çekilişi yapıldıktan sonra Şırnak Uludere Toki kura sonuçları isim listesi ilgili yerlerde yayınlanacak. İhalesi yapılarak yöresel mimaride inşa edilecek olan projede dairelerin dışında ayrıca spor alanları, oyun alanları, parklar, peyzaj alanları gibi ortak alanlarda yer alacak.

Projedeki daire tipleri neler?

Toplu konut projesinde yer alan konutların iki farklı tipte tasarlanmış durumda. İki farklı tip olarak tasarlanan dairelerden biri 2+1 tipindeki daireler meydana geliyor.  Diğeri ise 3+1 tipindeki dairelerden meydana geliyor. Toplam 100 adet dairenin yer alacağı toplu konut projesinde konutların 70 tanesi 2+1 tipindeki dairelerden meydana geliyor. Projede yer alan dairelerin 30 tanesi ise 3+1 tipindeki konutlardan meydana gelmektedir.

Şırnak Uludere Toki kura sonuçları nerede yayınlanıyor?

Toki 100 bin sosyal konut projesi kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde hayata geçirilecek olan projelerden biri olan Şırnak İli, Uludere İlçesi’ndeki toplu konut projesinde kura sonuçları TOKİ’nin web sitesinden açıklanıyor. Kazananların listesi ayrıca E-Devlet kapısı sistemi üzerinden E-Devlet Kapısı web sitesi olan https://www.turkiye.gov.tr/toki-talep-toplama-projeleri-icin-hak-sahipligi-kura-sonucu-sorgulama linkinden kullanıcı adı ve şifre girilerek öğrenilebilmektedir. Ayrıca sonuçlar açıklandığında kura listesi web sitemizde yer alacak.

Şırnak Uludere Toki konutları projesinden daire sahibi olabilmek için önce yüze 10 peşinat ödeniyor. Peşinat ödendikten sonra kalan tutarı yüzde 0.49 faiz oranı ve 240 ay vade ile ödeyerek daire sahibi olabiliyorsunuz.

Şırnak Uludere Toki Evleri projesi ile ilgili daha fazla bilgi edinmek isteyenler 444 86 54 numaralı telefonu arayabilir.