Kategoriler
Toki Haberleri

Sivas Merkez Toki işyeri kura sonuçları

İşyerleri için kura çekilişleri 15 mart 2023 tarihi itibarı ile başlamıştır. Bu kapsamda Sivas Merkez Toki işyeri kura sonuçları belli olmaya başlamıştır.  Söz konusu işyerleri projesi için hak sahibi belirleme kura çekilişi vakti gelmiştir. Bu işyerleri projesi Sivas İli, Merkez İlçesi’nde yer almaktadır. Toki tarafından 10 bin işyeri projesi kapsamında Sivas Merkez Toki İş Yeri projesi hayata geçirilmektedir. Bir taraftan 250 bin konut projeleri ve arsaların kuraları çekilirken diğer taraftan ise işyeri kura çekilişleri 15 Mart 2023 tarihi itibarı ile başlamıştır. Bu kapsamda Sivas Merkez İlk Evim İlk İş Yerim projesinde hak sahibi belirleme kuraları da çekilecektir. Ayrıca kura çekilişi sonrasında hak sahipleri isim listesi belli olacaktır.

İlk etapta 10 bin iş yeri satışta

Türkiye genelinde 2023 yılı ile 2028 yılı arasında toplam 50 bin adet işyeri satışa sunulacaktır. Ayrıca ilk etapta ise 10 bin adet işyeri satışa sunulacaktır. İşyerleri projesi İlk Evim İlk İşyerim projesi kapsamında hayata geçirilmektedir. Başlatılan kampanya ile Türkiye genelinde 10 bin adet iş yeri satışa sunulmuştur. Söz konusu iş yerlerine yoğun talep olmuştur.

İşyerleri için başvurular 10 Ekim 2022 tarihi itibarı ile başlamıştır. Ayrıca işyeri için başvurular 07 Kasım 2022 tarihinde sona ermiştir. Kura çekilişleri etaplar halinde devam edecektir. Bu kapsamda ise sıra Sivas ilinde yer alan işyerleri projelerinin kura çekilişine gelmiştir. 23 Mart 2023 tarihinde ise Sivas Merkez Toki İşyeri projesinde kuralar çekilecektir. Çekiliş sonucu ile birlikte Sivas Merkez İlk İşyerim projesindeki arsa sahipleri belli olacaktır.

Söz konusu işyerleri projesi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı öncülüğünde 10 bin iş yeri projesi kapsamında hayata geçirilmektedir. Başvuruların sona ermesinden sonra ise şimdi de kura çekilişleri yapılarak hak sahipleri belli olacaktır. Bununla birlikte söz konusu iş yerleri projesinde hak sahipliği kura çekilişi yapılacaktır. Kura çekilişi sonrasında ise projelerin inşaat süreci başlayacaktır. Peki Sivas Merkez İlk Evim İlk İşyerim projesinde hak sahipliği kura çekilişi ne zaman yapılacaktır? Bu proje için başvuruda bulunan vatandaşlar ise kuraların ne zaman çekileceğini merak etmektedir. Tüm detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Sivas Merkez işyeri kura çekilişi ne zaman yapılacak?

Sivas Merkez İlk Evim İlk İş Yerim projesinde iş yerleri yer almaktadır. Ayrıca bu projede yer alan iş yerlerinin kura çekilişi de ayrıca yapılacaktır. Bahsi geçen iş yerleri için hak sahipliği kura çekilişi 23 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilecektir. Bu iş yerlerinin yer aldığı projede hak sahipliği kura çekilişi 23 Mart 2023 tarihinde Perşembe günü başlayacaktır. Perşembe günü kura çekilişinin başlama saati ise 13:30’de olarak belirlenmiştir.

Sivas Merkez Toki İşyeri projesindeki kura çekilişi TOKİ’nin sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanmaktadır. İlk İş Yerim projesinin kura çekilişi noter huzurunda yapılacaktır. Ayrıca iş yerleri projesindeki iş yerlerinin hak sahipliği kura çekilişi canlı yayın ile yapılacaktır. Sivas Merkez İlk Evim İlk İş Yerim projesinde kura çekilişi sonrasında ise diğer bölgelerde yer alan iş yerleri kura çekilişi yapılacaktır.

Sivas Merkez Toki İşyeri kura sonuçları

Sivas’daki söz konusu işyeri projesinde hak sahipliği kuraları 23 Mart 2023 tarihinde çekilecektir. Söz konusu iş yeri projesinde bulunan dükkanların kuraları çekilecektir. Böylece müstakil arsaların hak sahipleri yapılan kura çekilişi sonucu belli olacaktır.

İş Yeri projesinde kura çekilişi Youtube üzerinden canlı olarak yayınlanmaktadır. Canlı yayında söz konusu toplu konut projelerine başvuru yapan vatandaşların kura sonuçları belli olacaktır. Sivas Merkez İlk Evim İlk İş Yerim projesinde bulunan iş yerlerinin hak sahipliği kura çekilişi yapılacaktır. Gün sonunda ise Sivas Merkez İlk Evim İlk İşyerim projesindeki iş yerleri hak sahipleri belli olacaktır.

İş Yerleri projesinde 50, 100, 150 ve 200 metrekarelik olmak üzere toplam dört farklı tip işyerlerine yer verilecektir. Bu iş yerlerinin fiyatları bilgileri ise projenin ihalesi yapıldıktan sonra belli olacaktır. Ayrıca yapılan kura çekilişi ile vatandaşlar bir iş yeri sahibi olacaklardır. Hak sahibi olup sözleşme imzalayan vatandaşlar arsaların borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.

50, 100, 150 ve 200 metrekare arasında değişen büyüklüklerdeki iş yerleri fiyatları 351 bin TL’den başlamaktadır. Bu iş yerlerinin taksitleri ise 2.633 TL’den başlamaktadır. Ödeme planı olarak ise ilk etapta yüzde 10 peşinat ödenmektedir. Kalan tutar ise 120 ay vade ile ödenebilmektedir.

İlk Evim İlk İşyerim projesi hak sahipliği belirleme kuraları ile ilgili detaylı bilgi için 444 86 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Sivas Merkez Toki İlk Evim İlk İşyerim kura çekilişi canlı izle

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…