Kategoriler
Emlak Haberleri

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi gelişiyor

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, Osmangazi Belediyesi’nin çalışmaları sonucunda büyümeye devam ediyor. Alan içerisinde etapların belirlendiği ve şimdiye dek 1067 konutun başarılı çalışmalar sonucunda yükseldiği görüldü.

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinde son durum

Bursa’nın Osmangazi Belediyesi tarafından yurttaşlara umut olacak olan “Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi” devam ediyor. Her geçen gün projenin alan içerisinde genişlediği görülürken, etap sayısı 6 oldu. Modern kent beklentisinin bir adım önde olduğu projede hedefler doğrultusunda hayaller gerçekleştirilecek.

Ülke geneline yayılan büyük depremlerin sonucunda Türkiye’nin yeniden deprem bölgesi olduğu hatırlandı. Riskli bölgeler arasında bulunan Bursa’da gerçekleştirilen konut projesinin temelinin ise son derece sağlam olduğu aktarıldı. En fazla 5 kat olarak tamamlanması beklenen konutların depreme dayanıklı mimarisi göze çarpıyor. Sosyal donatılar içerisinde, ticari, pazar, ibadet, eğitim, sağlık ve yeşil peyzaj alanlarının yanı sıra; sosyal tesisler, kapalı ve açık otoparklar, yaya, bisiklet ve geniş araç yollarıyla proje yurttaşların tercihine sunulacak.

6.Etap için ilk harç döküldü

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmaların 2016 yılında başlatıldığı alan içerisinde, bugünkü Etap sayısı 6’ya ulaştı. Osmangazi Belediyesi’nin hedefleri büyüttüğü konut projesinin, zemin artı 5 kat olmasına karar verildi. Toplam 849 konut ve 218 ticari alanın inşa edildiği bölgede hak sahipleri yaşamlarına başlamıştır. Projenin yeniden umut olabilmesi adına gerçekleştirilen 6.Etap için ise ilk harç Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarafından döküldü.

Yeni etabın toplamda 6 bin 962 metrekareden oluşacağını aktaran Mustafa Dündar, konutların 2+1 ve 3+1 daireler olarak satışa sunulacağını belirtti. Bölge içerisinde 112 konutun ve 16 ticari alanın hedeflenen süre içerisinde tamamlanması bekleniyor. Hafriyat çalışmalarının tamamlandığı bölgede, 13 metrelik derinliğe inilmiş ve zemin güçlendirme çalışmaları yapılmıştır.

Küçük adımlarla bir şehir değişecek

Başkan Mustafa Dündar, inşaat alanlarını gezerek yetkililerden çalışmaların durumuna dair bilgi aldı. Aynı zamanda çalışmasına başlanan son etap için harcı döken ilk kişi olmuştur. Bursa’nın Osmangazi ilçesinde kentsel dönüşüm projesi olarak çıkan bu uygulama, önümüzdeki dönemler içerisinde tüm kenti kapsayacak.

Dündar, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinin tüm Bursa adına önemli olduğunu ifade etti. Önümüzdeki ilk iki yıl içerisinde çalışmaların başarıyla sonlanması ilk hedef haline getirilmiştir. Adım adım şehrin yenilendiği süreçte, küçük adımlar büyük sonuçları beraberinde getirecek.