Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Sosyal medya mimara 3 milyon avroluk iş kazandırdı

Artstyle Mimarlık şirketinin kurucusu Mimar Şerif Soğukbulak, Instagram hesabından büyük bir iş daha aldı. Yaşamını Hollanda’da sürdüren Türk asıllı iş insanın talep ettiği proje, Türkiye’ye 3 milyon avro değerinde döviz getirecek. Mimar Soğukbulak ve ekibi, malikâne tasarımı ve dekorasyonu üretecek. Malikânenin iç mimarisini ve bütün dekorasyonunu Şerif Soğukbulak ve ekibi tamamlayacak. Büyük bir projenin sosyal medya üzerinden gelmiş olmasının önem taşıdığını belirten Soğukbulak  “Hollanda’da üstlendiğimiz proje, oldukça görkemli bir yapı. Malikânenin iki tarafından dereler akıyor. Bir villa ve villadan kapalı havuz, hamam, sauna ve fitness salonu gibi sosyal alanlara geçişler olacak. Müşterimizin talepleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Malzemeler Türkiye’de üretildi

Mimar Soğukbulak, söz konusu malikânenin kaba inşaatının Hollanda’daki bir şirkete yaptırıldığını ancak diğer işlerin tamamında kullanılacak olan malzemelerin Türkiye’de imal edildiğini kaydetti.

Artstyle Mimarlık şirketinin kurucusu Mimar Şerif Soğukbulak, “Kaba inşaat dışındaki dış cepheden iç dekoratif uygulamalara ve mobilyalara kadar bütün işleri Türkiye’deki fabrikamızda ürettik. İhracatını da yine kendimiz yaptık. Ürünlerin tasarımını kendi ekibimiz yaptı, üretimde de Türk ustalar çalıştı.” diye konuştu.

Cari açığa 3 milyon avro

Hollanda için yapılan malikane projesi sayesinde ülkeye 3 milyon avro değerinde döviz girdisi sağladıklarını kaydeden genç mimar “Aldığımız tek proje ile cari açığın kapatılması için 3 milyon avroluk bir katkımız oldu. Yurt dışında alacağımız benzer projelerle ülkemizin ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz.” sözlerini kaydetti.

“Özgünlükten ödün vermiyoruz”

Projelerinde özgünlüğü önem verdiklerini belirten Mimar Soğukbulak, söz konusu projede samimi bir ortamı hedeflediklerini dile getirdi. Mimar Şerif Soğukbulak  “Mekân görkemli bir estetiğe özen gösterdik. Müşterimizin talepleri çerçevesinde kaliteden ve özgünlükten ödün vermiyoruz. Malikânede rahat ve samimi bir ortam oluşturmaya odaklandık. Tavanlardan yer döşemelerine, peyzajdan terasa kadar her detayda bize özgü çizgiler görmek mümkün. Projenin her metrekaresinde ve her detayında ekibimizin imzası var.”