Kategoriler
Proje Haberleri

Sunset Kartal Konutları yakında başlıyor

Sunset Kartal Konutları projesi 1.200 konutluk karma proje olarak Avrasya Uluslararası İnşaat tarafından hayata geçiriliyor. Kartal’da toplam 45.000 metrekare alan üzerinde yükselecek proje için geri sayım başladı.

Avrasya Uluslararası İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sesli, Sunset Kartal Konutları’nı ortalama 2 milyar TL’lik yatırımla hayata geçireceklerini aktardı. Ayrıca Başkan Sesli; “İnşaat alanını 200.000 metrekareye çıkardık. Sektörde arz açığının olduğu bir süreçte bu tarz büyük bir projeye başlamanın gururunu yaşıyoruz.” açıklamasında bulunmuştur. Başkan Sesli, Kartal Kentsel Dönüşüm Alanı ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerinin bildirmiştir. Bunun ardından, kentsel dönüşüm bölgesindeki yasal imar haklarına ilişkin çalışmaların sonuçlanmasından sonra Sunset Kartal Konutları’nın temelini atacaklarını bildirdi.

Sunset Kartal Konutları tasarımını en iyi mimar ofisi yapıyor

Başkan Sesli, gayrimenkul sektöründe ayrıcalık oluşturabilmesi hedeflenen projeler tasarlayıp hayata geçirdiklerini ifade etmiştir. Ayrıca Sesli; “Projenin tasarımını Türkiye’nin en iyi mimari ofislerinden birisi üstlenmiştir. Sunset Kartal Konutları, akıllı şehircilik anlayışı ile sürdürülebilir yaşamı merkeze koymaktadır. Üstelik alternatif kaynaklarla kendi enerjisini üretebilen, enerjisini verimli kullanan, doğal ışıktan maksimum düzeyde yararlanan bir yapıya sahiptir. Bununla birlikte yeşil alan yoğunluğuna sahip, atıklarını geri dönüştürebilen bir mimariye sahip olmaktadır.” ifadelerini kullanmıştır.

Avrasya Uluslararası İnşaat, teknik hazırlıkları tamamlanma aşamasında olan yeni karma projesi için geri sayıma başlamıştır. Bahsi geçen proje İstanbul Anadolu Yakası’nın en gözde lokasyonlarından birisi olan Kartal sahil bandında yükselmektedir. Proje içerisinde 1.200 konut, ticari üniteler ve butik bir alışveriş merkezi yer almaktadır.

Başkan Ali Sesli, projede global müteahhitlik firmalarıyla ve en elit mimarlık ofisleriyle işbirliği yaptıklarını aktarmıştır. Üstelik İstanbul’a ileri teknolojiyle modern mimariyi bütünleştiren akıllı, sürdürülebilir ve çevreci bir yaşam alanı kazandırmayı planladıklarına değinmiştir. Sesli, Sunset Kartal’ın akıllı şehircilik konseptiyle tasarlandığını ifade etmiştir. Bunun yanı sıra temelden başlayarak projenin her aşamasında sürdürülebilirliğe odaklandıklarını aktarmıştır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…