Kategoriler
Proje Haberleri

Sur Yapı Antalya teslimlerine devam ediliyor

Sur Yapı Antalya projesi, Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olarak son süratle teslimlerine devam ediyor. Başlangıçta 2.500 konutun tesliminin gerçekleştiği projede geçen ay teslimine başlanan F parsel ile beraber 1.032 konut daha sahipleriyle buluşuyor. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, ocak ayının sonuna kadar 3.600 adet konutun tesliminin yapılmış olacağını aktarmıştır. Elmas, B ve C parsellerinin kaba inşaatları bitmiş olup dış cepheleri bitmek ve bütün ince iş kalemleri başlamak üzere olduğunu belirtmiştir. Ayrıca B ve C parsellerin tamamını Haziran 2023’ün sonuna kadar tamamlayarak teslim edeceklerini açıkladı.

“Sur Yapı Antalya ile yeni bir şehir inşa ediyoruz”

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, Covid-19 salgını, kur şoku, yükselen döviz kurları ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi, Türkiye ve dünya ekonomisini olumsuz etkileyen gelişmelere rağmen Sur Yapı’nın son 3 senedir aralıksız bir teslim performansı gösterdiğini kaydetmiştir. Ayrıca Elmas; “Sur Yapı Antalya projesinde geçtiğimiz ay F parsel teslimlerine başladık. Bununla birlikte 1.032 konutu daha teslim ederek son 3 senede 3.600’ü Sur Yapı Antalya’da olmak üzere 5.000’den fazla konutu sahipleriyle buluşturduk.” dedi. Başkan Elmas, Sur Yapı Antalya’da en hızlı inşa edilen ve oturuma ilk açılan bölümün Park etabı olduğunun bilgisini vermiştir. Ayrıca Elmas; “Sur Yapı Antalya projemizle Antalya’da yeni bir şehir inşa ediyoruz. Bahsi geçen şehirde teslimine uzun zamandır devam ettiğimiz Park etabında yaşam başlamıştır. Üstelik bu etapta 9.000 kişi yaşıyor. Haziran 2023 tarihinin sonuna kadar ise hak sahiplerinin bütün konutlarını teslim etmiş olacağız.” şeklinde konuştu.

“Sur Cadde ile ticari aktivite hızlanacak”

Başkan Elmas, Sur Yapı Antalya’da tamamlandığı zaman 70.000 kişinin yaşayacağını bildirdi. Ayrıca çeşitli etaplardaki ortalama 8.500 konutun inşaatına devam ettiklerini anlatmıştır. Altan Elmas, Park etabındaki 35 blokta doluluk oranının yüzde 100’e ulaştığı bilgisini aktarmıştır. Bununla birlikte Elmas; “Konut teslimlerinin geçen ağustos ayında başlanan Turkuaz Sitesi’nde de sona yaklaştık. Üstelik 2023 yılının son çeyreğinde teslimlerimizi tamamlamış olacağız. Turkuaz Sitesi’nin bütün blokları su kenarında bulunmakla birlikte suyla gelen medeniyet teması hâkim olmaktadır. Söz konusu projede ise 1.105 konut yer almaktadır.

Bu etap, büyük metrekareye sahip daireleriyle geniş ve ferah bir yaşam sunmaktadır. Açık alanda yemyeşil bahçeler ve rengarenk çiçekler ile modern çevre düzenlemesi dikkat çekmektedir. Sosyal alanlar içerisinde açık ve kapalı yüzme havuzları, dinlenme alanları, meydanlar, yürüyüş yolları bulunmaktadır. Projenin diğer etabı olan Sur Cadde ise Antalya’nın ‘Şanzelize’si olarak konumlandırılan 1,3 kilometre uzunluğundaki Alışveriş Caddesi’ne ev sahipliği yapmaktadır. Sur Cadde projesinde 7 blok, 485 konut ve 68 ofis ile 68 dükkân yer almaktadır. Söz konusu projede anahtar teslimleri de hızla devam etmektedir. Sur Cadde ile Sur Yapı Antalya’daki ticari aktivite hızlanıp şehir dokusu daha da görünür duruma gelecektir.” ifadelerini kullanmıştır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…