Kategoriler
Proje Haberleri

Tan Urla Ege Köy Yaşamını ve Modern Mimariyi Buluşturuyor

Tan Urla projesi Tanyer Yapı tarafından Urla Bademler’de hayata geçmektedir. Projenin mimarı Nevzat Sayın, yalnızca sloganlarda değil, gerçekten özgün köy yaşamını sunacak özel bir projeyi hayata geçireceklerini belirtmiştir. Nevzat Sayın, Tan Urla’da Ege’nin köy yaşamını modern mimariyle harmanladıklarını söylemiştir. Ayrıca Sayın; “Hızlı ve gösterişli bir dünyada modern, yalın ve kendinizi özel hissedebileceğiniz doğal bir yaşam sunuyoruz. Önceden denenmemiş olan bir konsepti projemiz sayesinde İzmir, Ege ve dünyayla buluşturuyoruz.” dedi.

Tan Urla Projesinde Modern Köy Yaşamı

Nevzat Sayın, projede Ege’nin köy yaşamını yansıtan özel tasarımlara imza attıklarını ifade etmiştir. Ayrıca Sayın; “Ege, kendi halinde, sakin bir akışı olan yaşam olanağı sunar. Bizden önce yapılmış olanlar gibi yapıp yine de farklı detaylar yansıtmaya özen gösterdik. ‘Bir Ege köy yerleşkesi dokusunu nasıl oluştururuz? Dışarıdan gelen insanlar ilk neyle karşılaşmalı? Alışveriş ve ticari alanlar nasıl konumlanmalı?’ gibi soruların araştırmasını yapmak için Urla’da 16 köy gezdik. Çevredeki gerçek köylerin hava fotoğraflarıyla örtüşen, bölgenin gerçek dokusunu ve ruhunu yansıtan bir planlama yaptık. Bademler geometrik olarak karşımızda olduğu için bize daha çekici geldi. Bademler Köyü, gerçekten tiyatrosu, kültür merkezi, çocuk müzesi ve sinemasıyla aydınlık ve örnek bir yaşantıya sahip. Tan Urla’da aslında Bademli köyünün modernize edilmiş bir kopyasıdır.” şeklinde konuşmuştur.

İnsanlar Bölgeyle Bütünleşecek

Mimar Nevzat Sayın, insanların duvarlar ardında kalmadan, bölgeyle bütünleşmelerini istediklerini belirtmiştir. Ayrıca Sayın; “Sitedeki insanların bölgeyle bütünleşebilmeleri için alışveriş ve çarşı alanlarını sitenin ortasına değil yola yakın bir konuma yerleştirdik. Çevredeki insanların da buranın atmosferine dahil olmasını istiyoruz. Gerçekten yaşayan bir modern köy ortamı sunacağız. Burada bir nizamiye kapısının ve yüksek duvarların ardında kendinizi kapalı bir kutuda gibi hissetmeyeceksiniz. Proje coğrafi yapısı sebebiyle engebeli bir arazi üzerinde.

Köy evleri her ne kadar ilk bakışta birbirine benzese de yakından incelendiğinde aslında farklıdır. Biz de aynı yerde farklı konut tiplerini buluşturmayı ve çeşitliliği artırmayı hedefledik. Böylece gerçek köy yaşamında olduğu gibi her evin kendine özgü bir konumu ve duruşu olacak. Üstelik Urla önemli bir gastronomi merkezi olmaktadır. İnsanlar burada rezervasyonla yemek yiyecekleri mekana, kahve, çay ve boyoz keyfi yapabileceği yerler gibi farklı alternatiflerden yararlanabilecek. Ortak alanların, sosyal donatıların olduğu; yalnızca sloganlarda kalmayan yani gerçekten yeni bir yaşam imkanı sunacak özel bir projeyi hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz.” sözlerini kaydetmiştir.

Bölgeye Değer Katacak

Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, projenin temellerini Nisan ayı sonunda atmaya hazırlandıklarını belirtmiştir. Tanyer, gerekli bütün izinler ve prosedürleri tamamlayarak ruhsat başvurusunda bulunduklarını ifade etmiştir. Ayrıca Tanyer; “Mimar Nevzat Sayın’ın projenin başında belirlediği prensiplerden ve tasarımlardan taviz vermiyoruz. Binaların iç tasarımlarında da aynı özeni gösteriyoruz. Satış ofisini de tamamladık. Ada bazında, batı parselinden başlayarak ilk kazmayı Nisan ayı sonunda vurmayı planlıyoruz. Tanyer Yapı Tan Urla projesi yarımadaya açılan bir kapı üzerinde bölge gelişime çok açıktır. Seferihisar, Sığacık Körfezi, Azmak Koyu, Çeşme ve Kuşadası aksına da çok yakın konumdadır. Proje 20.000 metrekarelik ticari alana sahip. Tan Urla’nın o bölgeye yeni bir renk katacağı ve çekim merkezi olacağı görüşündeyiz. Toplam 36 ay inşaat süresi olacak ancak daha erken bitirmeyi hedefliyoruz. 300’e yakın anahtar teslim edeceğiz. Bankalarla kredi anlaşması fırsatı da sunacağız. Projemize hem yurt genelinden hem de yurt dışından yatırımcıların yoğun ilgisi mevcut.” açıklamasında bulunmuştur.

Sosyal Donatıları ile Dikkat Çekiyor

Başkan Münir Tanyer, proje içerisinde gastronomi de öne çıkacağını değinmiştir. Ayrıca Tanyer; “Projede şef restoranları, yöresel yemekler sunan restoranlar, sağlık merkezi, spor salonu yer almaktadır. Hem siteye hem de bölge geneline hitap edecek. Sosyal etkinlikler, toplantı ve gösterilerin yapılabilmesi için bir köy meydanı bulunacaktır. Çeşitli ihtiyaçları karşılanması için sağlık merkezi, eczane, el sanatları, terzi, ayakkabı tamircisi, kreş ve petshop gibi dükkanlar da olacak. Üstelik yeşil alanlara ve hobi bahçelerine de özel bir önem verdik. Peyzaj ve ziraat mühendisleriyle beraber karar vererek bölgenin bitki yapısını da düşünerek hangi kuşların yöreye gelmesini istiyorsak, böceğin sevdiği bitkiyi dikeceğiz. O böceği seven kuş gelecek.” ifadelerini kullandı.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version