Kategoriler
Genel

Tapu sms kaydı yaptırmayanlar dikkat!

Tapu sms kaydı yaptırmayanların evleri ellerinden gitmiş olabilir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı, vatandaşları uyardı. Tapuyu güvenceye almak için gerekli olan işlemler ve dolandırıcıların izlediği yeni yollar haberin devamında yer almaktadır.

Dolandırıcılar konutları hedef alıyor

Konut fiyatlarındaki yükseliş dolandırıcıların da konutlara yönelmesine sebep olmaktadır. Farklı pek çok yol ile konutları ele geçiren dolandırıcılar, tapular üzerinden ilerliyor. Uyuyan tapu olarak nitelendirilen üzerinde uzun süredir işlem yapılmayan taşınmazlar ilk hedeflerinde yer alıyor. Kimi zaman dublör kullanarak kimi zaman sahte vekaletname ile ev ya da arsalar el değiştiriyor. Çoğu zaman satış işlemleri sırasında dikkatli çalışanlar sayesinde engellenen bu durum tehlikeli olmaya devam ediyor. Konu ile ilgili uyarıda bulunan Zeki Adlı, vatandaşların mutlaka e-devlet üzerinden tapu sms kaydı yapmalarını rica etti.

Tapu sms kaydı ile taşınmazları güvenceye alın

Söz konusu dolandırıcılığın önlemleri için en basit yöntem sms kaydıdır. Tamamen ücretsiz olan bu işlem, e devlet üzerinden kolayca yapılmaktadır. Sms kaydı yapmak için ilk olarak kişisel bilgileriniz ile e-devlete girin. Ardından arama sorgulama yerine ‘tapu sms kaydı’ olarak giriş yapın. İlk olarak çıkan bilgi beyan kısmına tıklayın. Karşınıza gelen ekranda devam eden aşamaları izleyerek kaydınızı tamamlayın. Bu işlem sayesinde taşınmazlarınızın satışları için güvenlik olarak sms’le kod gönderilmektedir. Bu sebeple telefon bilgilerinizin güncel olmasına dikkat edin. Daha önceden işlemi yaptıysanız ancak telefon numaranız aktif değilse güncelleyin. Güncel olmayan telefon numarasına giden sms de güvenliğe yardım etmeyecektir.

E devlet üzerinden yaptığınız bu işlem sadece 5 dakikanızı almaktadır. İşlem sayesinde tek bir numara ile tüm taşınmazlar güvence altına alınmaktadır. Bu kayıt ile sizin onayınız ve haberiniz olmadan tapu üzerinde hiçbir işlem yapılmamaktadır.

Diğer gündem haberleri için tıklayınız