Kategoriler
Ekonomi Gündem

Tasarruf finansmanı şirketi mağdurları için çalışma başladı

AK Parti, yapılan yasal düzenleme sonrası gerekli sermaye şartını yerine getiremedi. Ayrıca tasfiye olan 21 tasarruf finansmanı şirketinden paralarını alamayan vatandaşların sorununu gündemine aldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, AK Parti’nin ekonomi kurmaylarının katılımıyla çalışma başlatılmıştır. Ayrıca 21 tasarruf finansman şirketi, faizsiz ev ve araba vaadiyle para toplamıştır. Ayrıca yaklaşık 50 bin vatandaşın, 765 milyon lira alacağı bulunmaktadır. Bu şirketlere para yaratan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda bir süredir yapılan çalışmalar Meclis’e taşınmıştır.

TMSF’nin ihtiyaç duyduğu bazı yasal düzenlemeler ile mağdur olan vatandaşların sorunlarına çözüm getirecek düzenlemeleri içeren bir yasa teklifinin hazırlıklarına başlandı. 21 şirket, faizsiz modelle vatandaşların ev ve araba sahibi yapmıştır. Sermaye şartını yerine getiremediği için geçtiğimiz temmuz ayında BDDK tarafından kapatıldı ve tasfiyesini TMSF üstlenmiştir. Ayrıca Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, geçtiğimiz ay konuya ilişkin olarak, Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK, TMSF ve Tasarruf Finansman Şirketlerinin temsilcileri ile çözüm için toplanmıştır. Toplantı sonrası alternatif çözüm yollarının masaya yatırıldığı bilgisi verilmiştir. Evim mağdurları, tasarruf finansman şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamadı. Ayrıca bir süredir çeşitli illerde yaptıkları eylemlerle seslerini duyurmaya çalışıyorlardır.

Tasfiye edilen 21 tasarruf finansmanı şirket

İktisatevim Gayrimenkul, Vizyonevim Gayrimenkul Otomotiv, Doğruevim Gayrimenkul Organizasyon, Finansevim Gayrimenkul Otomotiv İletişim, Birikimevim Gayrimenkul Organizasyon, Finalevim Gayrimenkul Otomotiv, Yaşamevim Gayrimenkul, HH Aydın Yatırım Holding, İhtiyaçevim Gayrimenkul Oto. İlet., Varlıkevim Gayrimenkul,- İstek Evim Gayrimenkul Oto., İkizlerevim Yatırım Gayrimenkul, Destekevim Gayrimenkul Otomotiv, Gerçekevim Gayrimenkul Oto., Değer Tasarruf Gayrimenkul, Önceevim Gayrimenkul Oto., Morevim Tasarruf Gayrimenkul Oto., Hedefevim Gayrimenkul Otomotiv, Gelecek Tasarruf Gayrimenkul Oto., Birlikbirikim Gayrimenkul, Tasarruf Organizasyon ve Gayrimenkul.

Diğer ekonomi haberleri için tıklayınız…