Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Tasarruf sağlayan proje: Elite Concept

Elite Concept projesinde akıllı ev teknolojisi sayesinde su ve elektrik tasarrufu sağlanıyor. Projede, gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma hedefine katkıda bulunmayı amaçladığını belirten Şua İnşaat’ın imzası bulunuyor. Şu İnşaat’ın tüm projelerini doğa dostu ve sürdürülebilirliği hedefleyerek ürettiği kaydediliyor.

Firmanın son projesi Elite Concept’te de akıllı telefon ya da tabletlerle İnternet bağlantısı üzerinden kontrol edilen akıllı teknolojiler sayesinde yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufunun sağlandığı bildiriliyor.

Gri su arıtma sisteminin yer aldığı konut projesinde, ortak alanların aydınlatma ve sıcak su ihtiyacı, güneş enerjisinden karşılanıyor. Konutlarında güneşe karşı yüksek performanslı koruma sağlayan özel camların yer aldığı projede, ısı ve aydınlatma için enerji kullanımından ciddi oranda tasarruf sağlanıyor. Bu yöntemle işletme maliyetlerinin minimuma düşürülmesi ve aidatların azaltılması amaçlanıyor. Özel camların, dünyaca tanınmış prestijli projelerde kullanıldığı belirtiliyor. Proje, Kadıköy’ün Fikirtepe semtinde bulunurken çevresine toplu taşıma duraklarını ve bağlantı yollarını alıyor.

Doğayı koruma ve iyileştirmeye yönelik tedbirlerin projenin planlama aşamasında alındığı belirtiliyor. 

Projede arıtılmış su kullanılıyor

Elite Concept projesinde site alanının sulanması ve klozet rezervuarlarında depolanan su gri su arıtma sisteminden temin ediliyor. Su; banyo, mutfak ve lavabolarda kullanılan sular ve yağmur sularının arıtılmasıyla elde ediliyor. Ortak alanlarının aydınlatma ve sıcak su ihtiyacı ise güneş panellerinden sağlanıyor. Yenilenebilir su ve enerji sisteminden işletme maliyetlerinin minimuma düşürülmesi, aidat masraflarının düşürülmesi hedefleniyor.

Projede ayrıca, ısı tasarrufu sağlayan camlar da yer alıyor. Yaz aylarında Güneş ışığına karşı yüksek koruma sağlarken daire içlerinde klimaya olan gereksinim azalıyor. ABD menşeli camlar her türlü uygulama için görünür ışık iletimini ise maksimum noktaya çıkararak yapay aydınlatma ihtiyacını düşürüyor.

Dairedeki camların yapısı, dışarıdan daire içini görülmesinin önüne geçerken perdeye ihtiyaç kalmıyor. Projede, Guardian markasının reflekte camları kullanılıyor.

Elite Concept nerede?

Proje; Fikirtepe Mahallesi, Niyazi Bey Sokak, Tepe Camii yanı, 3416 Ada, 2 Parsel, 34720 Kadıköy / İstanbul posta adresinde bulunurken aşağıdaki telefon numaralarından birini arayarak proje hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz:

444 9 782

0216 551 27 83 – 84