Kategoriler
Emlak Haberleri

Tatil Kasabaları Nişantaşı’nın Yeni Rakibi!

Tatil kasabaları Nişantaşı kadar popüler bir hâlde geldi. Türkiye genelinde ev fiyatları %38 arttı. Sahil kasabalarının fiyatları ise uçuk fiyatlarda. Bodrum ve Çeşme illerinde fiyatalar neredeyse %100 artış gösterdi. Nişantaşı ve Bağdat Caddesi fiyatları ile yarışır hale geldi.

Pandemi nedeniyle sahil kasabalarına ilgi çoğaldı. Hal böyle olunca da sakin bölgelerin fiyatları arttı. Türkiye genelinde de satılık ev fiyatları son yılda yüzde 38 artış gösterdi. Özellikle de Bodrum ve Çeşme bölgesindeki konut fiyatları yüzde 100 artış gösterdi. Metrekare fiyatları ise Nişantaşı ve Bağdat Caddesi ile yarışır durumdadır.
Çeşme ve Bodruma Akın Ediliyor

Nişantaşı ilçesinde metrekare fiyatı bir yılda yüzde 36 oranında artış gösterdi. Metrekare fiyatı 17.800 lira olarak karşımıza çıkıyor. Bodrum Bitez de ise geçtiğimiz yıl 9.600 Türk Lirası olan bölgeler yüzde 102 yükseldi. Çeşme bölgesindeki konut fiyatları ise yüzde 96 artış gösterdi. Bodrum Torba ilçesinde de fiyatlar aynı şekilde yüzde 102 artış gösterdi. Dalyan’da ise fiyatlar yüzde 82 oranında bir yükselme oldu.
Pandeminin etkisiyle fiyatlar oldukça arttı. İnsanların şehirden uzaklaşmak istemesi fiyatlarda etkili oldu. İzmir Emlakçılar Oda Başkanı konuyla ilgili şunlara değiniyor. “Pandemi nedeniyle insanlar uzak ve sakin bölgeleri tercih ediyor. Hal böyle olunca da ev fiyatları geçtiğimiz yıllara göre bir hayli artış gösterdi. Geçen yıla göre yüzde 100 oranında artış oldu.” Ayrıca Mesut Güleroğlu bunun arsa fiyatlarına da yansıdığını belirtiyor.

BODRUM’DA FİYATLAR UÇTU

Nişantaşı’nda gayrimenkul brokerliği yapan Songül Toprak Özsan ise doğal yaşama ve sahillere göç olduğunu belirterek “Bodrum İstanbul’da Nişantaşı ve Bağdat Caddesi ayarındaki semtlerdeki fiyatlarla eşdeğer ilerliyor” dedi. Özsan ‘uçuk’ olarak nitelediği Bodrum’daki fiyatların salgından sonra normale döneceğini söyledi.
Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hakan Akdoğan ise Şile, Büyükçekmece ve Çatalca gibi uzak bölgelerde bulunan fiyatların yaklaşık yüzde 48 arttığını söyledi. Nedeninin ise insanların İstanbul yakın ama sakin bölgelere kaçtığını da söyledi. Akdoğan, İstanbul ilinde konut fiyat artışının nedeninin ise ilk sırada Şile’nin yer aldığını söyledi.

NİŞANTAŞI’NDA EVİNİ SATAN BODRUM’A GEÇTİ

Geçtiğimiz yıl nisan ayında Nişantaşı’nda 100 metrekarelik bir dairenin fiyatı 1.3 milyon liraydı. Evini satıp o tarihlerde metrekare fiyatı 7.500 Türk lirası olan Bodrum ilçesinden 170 metrekarelik ev alan bir kişinin evinin yaklaşık değeri bugün 2.6 milyon liraya olacaktı. Yüzde 36 artış yapan Nişantaşı’ndaki evin yaklaşık değeri ise 1.8 milyon lira olarak kalacaktı. Böylece Nişantaşı’ndaki evin tüm parasıyla Bodrum’da ev alan bir kişi yaklaşık 800 bin TL kazanmış olacaktı.