Kategoriler
Ekonomi Konut Kredisi

TEB konut kredisi kampanyası

2020 yılında bankalar Konut Kredisi Faiz Oranları ile ilgili yeni düzenlemeler yapmaya başladı. Bankalar ardı ardına konut kredisi için kampanyalar düzenlemeye başladı. TEB konut kredisi kampanyası da bu kampanyalardan biri oldu.

TEB başlattığı kampanya ile daire sahibi olmak isteyenler için yeni fırsatlar sunuyor. Başlatılan konut kredisi ile uzun vade ve düşük taksit fırsatları ile kira öder gibi daire sahibi olma fırsatı sunuluyor.

TEB konut kredisi kampanyası ile yüzde 0.99 faiz oranından başlayan faiz oranları ile Konut Kredisi kullanarak konut sahibi olma fırsatı sunuluyor.

TEB konut kredisi kampanyası detayları

Kampanya kapsamından en fazla 60 ay vade ile konut kredisi kullanılabilmektedir. Yüzde 0.99 faiz oranı 3 ay ile 60 ay vade aralığında olup 500.000 TL’ye kadar olan kredi taleplerinde geçerli oluyor. Vadenin daha uzun olması veya tutarın daha fazla olması durumunda ise farklı faiz oranları uygulanmaktadır.

Eşit taksitli örnek ödeme planına göre 100.000 TL kredi tutarı için 60 ay vade ve yüzde 0.99 aylık faiz oranı için aylık taksit tutarı 2.218,39 TL yapıyor. 500 TL kredi tahsis ücreti (BSMV dahil) alınıyor. Ekspertiz ücreti için 809,62 TL, ipotek tesis ücreti için 318,60 TL ücret ödeniyor. Ayrıca sigorta için 960 TL ödeniyor, Efektif Yıllık Faiz Oranı / Yıllık Maliyet Oranı da yüzde 13,1982 olmaktadır.

TEB Konut Kredisi Ürünleri

TEB konut kredisi kullanmak isteyenler için onbir farklı kredi seçeneği sunuyor. Bu 11 farklı konut kredisi seçenekleri şöyle; Herşey Dahil Konut Kredisi, Al Kirala Konut Kredisi, Esnek Kademeli Konut Kredisi, Yüzde 100 Konut Kredisi, Anapara Ertelemeli Konut Kredisi, Dönem Ödemeli Konut Kredisi, Kademeli Azaltan Konut Kredisi, Kademeli Artan Konut Kredisi, İndirimli Konut Kredisi, Ara Ödemeli Konut Kredisi ve Molalı Konut Kredisi’dir.

Yüzde 100 Konut Kredisi detayına baktığımızda konut satın almak için peşinatı olmayanlar için ideal bir kredi türü olarak dikkat çekiyor.

Kredi detayına baktığımızda satın almayı düşünülen evin ekspertiz değerinin yüzde 75 oranına kadar kredi alabiliyorsunuz. Kalan yüzde 25 oranındaki tutar için ise nakit karşılığı olarak veya size ait ikinci bir gayrimenkul ipoteği ile kredi kullandırılıyor. Geri ödeme sürecinizde, kalan kredi bakiyeniz ikinci teminata gerek olmayan tutara indiğinde, kredinizin kapanmasını beklemeden ikinci ipoteği kaldırabiliyor veya nakit blokenizi kaldırabiliyorsunuz.