Kategoriler
Gündem Otomobil Teknoloji Yaşam

TOGG seri üretim ne zaman başlayacak?

Türkiye’nin 61 yıllık hayali gerçek oldu. TOGG seri üretim başlıyor. Böylece yerli üretim TOGG seri üretimine başlanmış oluyor. Otomobillerin 2023 yılı içerisinde yollarda olması planlanmaktadır. Tek şarj ile otomobilin 500 km yol alması planlanmaktadır.

Yerli otomobil için tarihi gün

Togg Cumhuriyet’in 99. yıl dönümünde battan inmeye başlayacak. Ve ilk etapta otomobiller 2033 yılı içerisinde yollarda olacaktır. Togg sadece bir araç değil, bir yaşam alanı olarak da öne çıkmaktadır. Tıpkı cep telefonundaki özellik gibi bu otomobiller ile otomobili kişiye özel yapılabilmektedir. Ayrıca Türkiye’nin ilk yerli otomobili Togg’un renkleri de belli olmuştur. Bu renklere bakıldığında Anadolu, Gemlik, Oltu, Kula, Kapadokya ve Pamukkale isimleri verilmiştir. Otomobiller ne zaman satışa çıkacak? Yerli ve milli otomobilin 2023 yılı Mart ayında Türkiye’de satışa sunulması planlanmaktadır.

TOGG seri üretim ne zaman başlayacak?

Türkiye’nin ilk elektrikli yerli otomobili olan Togg marka otomobillerin üretileceği fabrika açılışı gerçekleşecektir. Ardından ise seri üretim başlayacaktır. Yerli otomobilde seri üretim 29 Ekim 2022 tarihinde başlayacaktır. Seri üretim başladıktan sonra ise 2023 yılında yollarda olacaktır. Otomobiller SUV ve sedan ve benzeri modeller yer alacaktır. Bu işlemler sonucunda Türkiye, yerli ve milli otomobille bir üst lige çıkıyor.

Diğer otomobil haberleri için tıklayınız….