Kategoriler
Toki Haberleri

Toki 1 milyonuncu konut teslim ediyor

2003 yılından bugüne kadar TOKİ evi olmayan dar gelirli ailelere yardım amaçlı toplu konut inşaat projelerini üstlenmiştir. Vatandaşlara az peşinatlı, düşük faizli ve uzun vadeli evler sunan TOKİ bugün 1 milyonuncu konut teslim ediyor. AA muhabirinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığından (TOKİ) bilgi almıştır. Alınan bilgiye göre TOKİ bugün 1 milyonuncu konutunu teslim etmeye hazırlanmaktadır.

TOKİ 2003 Yılından Beri Hizmet Veriyor

TOKİ 1 milyonuncu anahtarı 7 Temmuz Çarşamba günü Ankara Sincan’da bir tören ile sahipleri ile buluşturacaktır. 1 milyonuncu konut anahtarının, törene katılımı planlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmesi planlanmaktadır. Aynı zamanda canlı bağlantıyla 7 bölgenin her birinde bir TOKİ projesine bağlanıcaktır. Aynı zamanda bağlanılan yerlerde de anahtar teslimi ve kurdele kesimi yapılması planlanmaktadır. Bu bağlantının yapılacağı iller arasında Karadeniz’de Giresun Bulancak vardır. Aynı zamanda Ege’de Denizli Bozkurt bu yerlerin içeirisndedir. İç Anadolu’da Konya İmrenler ve Güneydoğu Anadolu’da Diyarbakır Sur bu yerler arasındadır. Ayrıca Marmara’da Kocaeli Dilovası, Akdeniz’de Burdur vardır. Son olarak Karamanlı ve Doğu Anadolu’da ise Kars Sarıkamış olarak belirlenmiştir. Bu illerde TOKİ kapsamında töreni düzenlenecek 1 milyonuncu konutun kutlamaları yapılacaktır. Sizlerde bu konut teslimi takip edebilirsiniz.

TOKİ 1 Milyonuncu Konut Tören ile Teslim Edecek

TOKİ’nin günümüzün ekonomik koşuluyla ev almak isteyen kişilere büyük katkı sağladığı bilinmektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın direktifleriyle 2003’te başlatılan konut üretim seferberliği ile TOKİ aktif hale getirilmiştir. ugün 1 milyonuncu konutunu teslim edecektir. Tören ile teslimin gerçekleşeceği zaman 7 Temmuz olarak belirlenmiştir. TOKİ tarafından yapılan projelerde insanların toprakla buluştuğu bir alan planlanmıştır. Aynı zamanda aile, komşuluk ve dayanışma kültürünü artıran bir yapı için çalışmalar sürmektedir. Mahalle kültüründe yatay mimari ile yöresel mimarinin izlerini taşıyan yeni yaşam alanları oluşturulması hedeflenmişti. Bu şekilde bu hedefte toplu konutların inşaatı ile gerçekleştirilmektedir.

Bu şekilde 7 Temmuz da teslim edilecek olan 1 milyonuncu dairenin töreni ve bu konut hakkında detaylı bilgi sahibi olmanız mümkündür.

Daha fazla günce haber için tıklayınız.