Kategoriler
Toki Haberleri

Toki 250 bin konut detayları yarın belli oluyor

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi hayata geçiriliyor. Bu toplu konut projesi toplam 362 milyar TL’lik yatırımla gerçekleştirilecektir. Toki 250 bin konut detayları ise 13 Eylül 2022 tarihinde  belli olacaktır. Projenin detaylarını ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından açıklanacaktır.

Proje 362 milyar TL’lik yatırımla gerçekleştirilecek

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 20 yılda toplam 1.17 milyon konut inşa etmiştir. Başlatılacak bu dev sosyal konut projesinde ilk defa ve tek seferde 250 bin konut inşa edilecektir. Ayrıca Türkiye genelinde 100 bin adet alt yapılı arsa satışa sunulacaktır. 81 ilde hayata inşa edilecek proje 362 milyar liralık bir yatırım olacaktır. Bunların dışında ayrıca 10 bin sanayi sitesi ile vatandaşa işini kurma imkanı sağlanacaktır. Bu toplu konut projesi sayesinde ise 100 bin kişilik istihdam sağlanacaktır.

Toki 250 bin konut başvuru şartları neler?

Başvuru şartları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlamıştır. Hane halkı gelir seviyesi ve diğer bazı şartlar belli olmuştur. İstanbul’da yaşayan vatandaşlar için hane halkı en fazla geliri net 16 bin TL olması gerekmektedir. Diğer illerde ise bu tutar en fazla 14 bin TL olmaktadır. Bu tutar şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimleri haricindeki vatandaşları kapsamaktadır.

Bu şartların dışında ayrıca konut ve arsa almak isteyenler projenin bulunduğu il sınırları içerisinde bulunması gerekmektedir. Bu il sınırında bulunması gereken zorunlu süre ise en az 1 yıl olması gerekmektedir. Ayrıca başvuru yapan kişinin kendisi, eşi ya da çocukları üzerine tapuda kayıtlı konutu olmaması gerekmektedir.

Toplu konut projesindeki konutların aylık taksitleri asgari ücretlilerin ödeyebileceği tutarda olması planlanmaktadır. Ayrıca ödeme, toplam hane gelirinin yüzde 30’unu aşmaması planlanmaktadır. Ödeme kapsamında bakıldığında ise 240 aya kadar vade imkanı fırsatı sunulacaktır.

Toki 250 bin konut projesi ile ilgili her türlü soru ve görüşleriniz için 444 86 54 numaralı telefonu arayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…