Kategoriler
Toki Haberleri

Toki arsa Adana nerede yer alıyor

1 milyon arsa için Toki arsa başvuru süreci başlamıştır. Bu kapsamda hangi illerde kaç arsanın da satılacağı belli olmuştur. Peki Toki arsa Adana nerede yer alıyor? Adana’da satılacak olan arsalar nerede, hangi ilçelerde, kaç adet arsa satılacak? Tüm bu soruların cevapları haberimizin devamında yer almaktadır.

Adana’ya  35 bin arsa

Toplam 1 milyon arsa için başvurular 10 Ekim 2022 tarihinde başlamıştır. Arsalar için başvurular e-devlet üzerinden yapılmaktadır. Ayrıca  Ziraat Bankası şubelerinden yapılmaktadır. Başvurular halen devam etmekte olup son başvuru tarihi ise 07 Kasım 2022 tarihi olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda ise Adana şehrine TOKİ tarafından toplam 35 bin adet arsa tahsis edilmiştir. Bu arsaların bir kısmı müstakil arsalar, bir kısmı ise hisseli arsalardan oluşmaktadır.

Müstakil arsalar yüzölçümü planlama durumuna göre yaklaşık 350 metrekare ile 500 metrekare arasında değişmektedir.  Bu  arsalar üzerine 105 metrekare ile 150 metrekare arasında değişen büyüklüklerde konutlar yapılacaktır. Bu konutlar yapılırken arsaların imar durumları dikkate alınmak zorundadır. Ayrıca müşterek arsalar ise yüzölçümü değişiklik gösteren, plan yapılaşma koşullarına göre toplu konut yapmaya uygun ve birden fazla hissedarı olan arsalardır. yer almaktadır.

Toki arsa Adana nerede yer almaktadır?

İlk evim arsa projesi kapsamında Adana iline arsa tahsisi yapılmıştır. Adana iline konut yapmaya uygun hale getirilmiş toplam 35 bin adet arsa satışa sunulmuştur. Peki bu arsalar nerede yer almaktadır ve kaç adet arsa satışa sunulmuştur. Şimdi bu sorunun cevaplarına geçelim.

Adana İli, Merkez İlçesi’nde  toplam 14 bin adet konut yapmaya uygun arsa tahsis edilmiştir. Bu arsaların bir kısmı müstakil arsalardan oluşmaktadır. Ayrıca bir kısmı da Müşterek arsalardan oluşmaktadır. Geri kalan toplam 21 bin adet arsa ise Adana’nın diğer ilçelerinde yer almaktadır.

21 bin arsanın tahsis edildiği diğer ilçelere bakıldığında Feke, İmamoğlu, Karaisalı, Karataş olduğu görülmektedir. Ayrıca Kozan, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Yumurtalık ilçeleri yer almaktadır. Bütün ilçelerde hem müstakil, hem de müşterek (hisseli) arsalar yer almaktadır.

Toki İlk Evim Arsa satışları hakkında detaylı bilgi için 444 86 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Diğer Toki haberleri için tıklayınız…