Kategoriler
İhaleler Toki Haberleri

Toki arsa satışı 26 ilde açık artırmayla yapılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arsa satışı gerçekleştirecektir. Toplu Konut İdaresi toplam 26 ilde arsa satışı gerçekleştirecektedir. Bu kapsamda Toki arsa satışı için ihale gerçekleştirecektir. Peki bu arsalar hangi ildedir, ihale ne zaman yapılacak arsa fiyatları ne kadardır? Tüm bu soruların cevapları ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Arsalar hangi ilde yer almaktadır?

Toki arsa satışı toplam 26 şehirde açık artırma ile yapılacaktır. Bu 26 il hangileri diye baktığımızda; İstanbul, Ankara ve İzmir şehirleri yer almaktadır. Ayrıca Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir,  Çanakkale, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Kahramanmaraş yer almaktadır. Bunların dışında Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde, Şanlıurfa, Tekirdağ, Uşak ve Van yer almaktadır.

26 şehirde toplam 365 arsa Toki tarafından açık artırmayla satışa çıkarılmıştır. Arsalar 26 farklı şehirlerde yer almaktadır. İhale açık arttırma usulü ile gerçekleştirilecektir. 365 arsa toplam 4 milyar 721 milyon 272 bin 46 TL muhammen bedele sahiptir. Bu arsaların toplam büyüklüğü ise yaklaşık 1 milyon 501 bin 219 metrekaredir. Ayrıca arsalar konut, ticaret, sanayi ve turizm tesis imarlıdır.

Toki arsa satışı açık artırması ne zaman?

26 şehirde satışa sunulan arsalar için açık artırma 12 Ekim 2022 tarihinde Çarşamba yapılacaktır. Ayrıca yine bu açık artırmanın devamı 13 Ekim 2022 tarihinde Perşembe günü yapılacaktır. Her iki günde yapılacak olan açık artırma saat 10:30 saatinde yapılacaktır.

Peki arsalar için ödeme planı nasıl olacaktır? Bu konuda yine Toki tarafından açıklama yapılmıştır. Yapılan açıklamada ilk etapta yüzde 25 peşinat ödenmesi gerekmektedir. Ayrıca kalan yüzde 75 oranındaki tutar ise 60 aya kadar varan vade seçenekleri ile ödeme imkanı bulunmaktadır.

26 şehirde satışa sunulan arsalar KDV’den muaf tutulacaktır. Söz konusu arsalar yüzde 25 peşinat, kalan tutar 36, 48 ve 60 ay vade ile ödeme imkanı bulunmaktadır.

Açık artırmalar Ankara Çankaya Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde yapılacaktır. Ayrıca İzmir Bayraklı Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde yapılacaktır. Bunların dışında yine www.emlakmuzayede.com.tr adresi üzerinde de teklif verilebilecektir.

12 Ekim 2022 tarihinde Çarşamba günü saat 10:30’da yapılacak açık artırmada, Çanakkale, Eskişehir, Van, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Ankara, Afyonkarahisar, Balıkesir, Elazığ, Gaziantep, Tekirdağ, Uşak, Kayseri, Konya’da yer alan arsalar satışa sunulacaktır.

13 Ekim 2022 tarihinde Perşembe günü saat 10.30’da ise Adana, İstanbul, Kocaeli, Şanlıurfa, Antalya, Muğla, Aydın, İzmir, Kırıkkale, Manisa, Mersin ve Niğde’deki arsaların satışı yapılacaktır.

Açık artırma ile ilgili her türlü soru ve görüşleriniz için 0212 608 15 00 numaralı telefonu arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…