Kategoriler
Emlak Konut Haberleri Toki Haberleri

Toki başvuru şartları 2022 ve ofisler konuta dönüşüyor

Toki başvuru şartları 2022 merakla beklenmektedir. Ayrıca bu projeye ek olarak ofislerinde konuta dönüştürülmesi gündeme gelmiştir. Yeni sosyal konut projesi ile harekete geçen hükümet dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmesini sağlayacak. Bu kapsamda hükümet 3 önemli hamleyi hayata geçirecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Eylül’de açıklayacağı Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin haricinde, 50.000 adet ofisin konuta dönüşümü ve Emlak Konut liderliğinde gayrimenkul firmalarıyla yeni bir kampanya başlatılması için geri sayım devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum; “Elimizdeki bütün enstrümanları kullanarak, vatandaşımıza faydalı olacak her adımı atıyoruz, atmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Toki başvuru şartları 2022 hazırlıkları devam ediyor

Bakan Kurum, eylülde açıklanması planlanan yeni sosyal konut projesi çerçevesinde TOKİ ile 81 şehirde inşa edilecek yeni sosyal konut projesinin hazırlığını yaptıklarını aktarmıştır. Ayrıca Bakan Kurum, “Üç adımda yeni konut hamlesi” başlığı altında yapılması planları sıralamıştır. Bununla birlikte ilerleyen süreçlerde ilişkin bilgilendirme yapmıştır. Bu doğrultuda birinci adımda, sosyal konut projesi çevresinde, TOKİ tarafından 81 şehirde sosyal konutlar inşa edilecektir. Ayrıca konut, konut arsası, sanayi siteleri satılacaktır.

Gençlere, emeklilere, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere özel kontenjan ayrılacaktır. Ayrıca sosyal konutun haricinde üretim ve istihdamı artırmak amacıyla ülkenin birçok kesiminde küçük ve orta ölçekli işletmeler için sanayi tesisleri inşa edilecektir. Dev proje kapsamında İstanbul’da geliri 16.000 TL’nin altında olanlar TOKİ’ye başvuru yapabileceklerdir. Ayrıca diğer şehirlerde 14.000 TL’nin altında olanlar konut sahibi olabilmek için TOKİ’ye başvuru yapabilecek.

Aylık ödemeler bütçeyi sarsmayacak

Hükümet, fahiş biçimde yükselen kira ve konut fiyatlarına karşı dar gelirliyi korumak adına hareket geçmiştir. Buna göre hükümet dev sosyal konut projesinde aylık ödemelerin bütçeleri sarsmamasına dikkat etmektedir. Üstelik ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30’unu aşmaması planlanmaktadır. Bu doğru İstanbul’da ödenmesi planlanan en yüksek aylık taksit 4.800 TL olmaktadır. Diğer şehirlerde ise 4.200 TL olmaktadır.

50.000 adet ofis dönüşüyor 

Projenin ikinci adımında, Emlak Konut liderliğinde, gayrimenkul firmalarıyla konut kampanyası yapılacaktır. İstanbul’da ortalama 1.5 milyon, ülke genelinde 4 milyon metrekare arz fazlası sebebiyle kiralanamayan veya satılamayan ofis, konuta dönüştürülecektir. Üçüncü adımda ise, İstanbul genelinde 10.000 adet arz fazlası kiralanamayan ofis konuta dönüştürülecektir. Ülke genelinde ise 40.000 adet arz fazlası kiralanamayan ofis konuta dönüştürülecektir. Bununla birlikte satılamayan 50.000 adet ofis dönüştürülerek konut olacaktır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…