Kategoriler
Toki Haberleri

Toki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak lanse edilen kampanyada başvurular devam etmektedir. Vatandaşlar şimdi de acaba şanslı kişi ben olacak mıyım diye merak etmektedir. Bu kapsamda Toki başvuru sonuçları 2022 ne zaman belli olacak? Bu konu ile ilgili tarihi belli oldu mu? Vatandaş Toki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak, Toki sonuçları ne zaman açıklanacak, Toki çekilişi ne zaman, Toki kura ne zaman, Toki kura çekimi tarihi belli oldu mu gibi sorular sormaya başlamıştır.

Toki başvuruları 14 Eylül’de başladı

Türkiye’nin tüm şehirlerini kapsayan sosyal konut projesine başvurular Eylül ayında başlamıştır. Başvurularda son günler yaklaşınca vatandaşlar da başvurular için kuralar ne zaman çekilecek diye merak etmektedir. 2022 Toki kura sonuçları ne zaman belli olacak diye merak edilmektedir. Bu konut ile ilgili detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

81 ilde konut, konut arsası ve işyerini kapsayan büyük bir kampanya başlatılmıştır. Eylül ayında açıklanan kampanya kapsamında konutlar için ise başvurular da başlamıştır. Başvurular 14 Eylül 2022 tarihinde başlamıştı. Yine başvurular bu ayın yani Ekim ayının son gününde sona erecektir. Daha sonra ise kura çekiliş sürecine geçilecektir. Konutlar ile ilgili temellerin ise beş bin konut için 25 Ekim 2022 tarihinde yapılacaktır.

250 bin sosyal konut projelerinde konutların fiyatları da belli olmuştur. Satışa sunulan 2+1 tip dairelerin fiyatları 608 bin TL’den başlamaktadır. Ayrıca 3+1 tip konutların fiyatları ise 850 bin TL’den başlamaktadır.

Toki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

250 bin toplu konut kapsamında ilk etapta toplam beş bin konut inşa edilecektir. Bu 5 bin konut için temeller ise 25 Ekim 2022 tarihinde atılması planlanmaktadır. 5 bin konutun yapılacağı şehirler de belli olmuştur. İlk etapta toplam 17 ilde 5 bin konut inşa edilecektir. Bu iller ise, Ankara, Amasya, Afyon, Aydın, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırşehir, Konya şehirleridir. Ayrıca yine Manisa, Muğla, Tunceli, Uşak, Yozgat ve Zonguldak illeridir. Toki kura çekilişi ne zaman yapılacaktır. Bu sorunusun cevabı ise henüz netleşmemiştir. Anca kura çekilişinin 2022 yılı Kasım ayı içerisinde yapılması beklenmektedir.

Proje ile ilgili detaylı bilgi için 444 86 54 numaralı telefonu arayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…