Kategoriler
Gündem Toki Haberleri

TOKİ Deprem bölgesine 105 metrekare 3+1 konutlar yapacak

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 2023 yılı Mart ayında konut inşasına başlayacak. 2023 yılı Mart ayında inşasına başlanacak olan konutların ise 105 metrekare 3+1 konutlar tipinde olması planlanmaktadır. Sabah’tan Halit Turan ve Ömer Çetin’in haberine göre Bakan Kurum, TOKİ’nin Mart ayında ilk kamayı vuracağını açıklamıştır.

105 metrekare 3+1 konutlar yapılacak

Haberde ayrıca inşa edilecek konutların ise 3+1 tipinde ve 105 metrekare büyüklüğünde yapılması planlanmaktadır. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki depremde 35 binden fazla vatandaş hayatını kaybetmiştir. Bununla birlikte ayrıca binlerce vatandaşın da konutları veya dükkanları harabeye dönmüştür.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yüzyılın felaketi sonrasında Adıyaman ilinde incelemelerde bulunmuştur. Bakan Murat Kurum, 10 ilde hasar tespit çalışmaların hızla devam ettiğini belirtmiştir. Ayrıca, bütün bakanlık ekiplerinin sahada olduğunu belirtmiştir.

Kurum, yıkılan konutların yerine yeni konutların TOKİ tarafından inşa edileceğini belirtmiştir. Konutlar için ilk kazmanın ise 2023 yılı Mart ayında vurulacağını belirmiştir.

Zemin etüdü ve fay hattına mesafeleri belirlenen ilk etap konut projesi için 31 proje hazırlanmıştır. Bu konutların ise 105 metrekare büyüklüğünde ve 3+1 tipinde olacağı belirtilmiştir. Konut projelerinde kullanılacak tüm inşaat malzemeleri şimdiden temin edilmiştir. Bu konut projelerinin diğer deprem bölgelerinde olduğu gibi bu deprem bölgesinde de 1 yıl içerisinde teslim edileceği belirtilmiştir.

Deprem bölgesindeki vatandaşların geçici barınma ihtiyacı için konteynerin kurulumları başlatılmıştır. Ayrıca diğer taraftan da 10 ilde inşaat süreci de başlatılmıştır.

Zemin etütleri yapıldı, projeler hazırlanıyor

İnşaat sürecine ilişkin de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlığının tüm ekiplerinin il il yeni yapılacak konutların yerlerini, zemin etütlerini, ilişkin arazi yapısını şehrin dinamikleriyle birlikte değerlendirdiklerini belirtilmiştir. Bakan Murat Kurum, şehrin özel sektörünün de görüşlerinin alındığını belirtmiştir. Ayrıca vatandaşların da ihtiyaç ve taleplerinin alındığını belirtmiştir.

TOKİ tarafında 2023 yılı Mart ayında inşaatların başlaması planlanmaktadır. İlk etapta TOKİ inşaatlarından 31 tanesi projelendirilmiştir. 105 metrekare alana sahip 3+1 tip daireler yapılacaktır. Konut blokları ise 3 veya 4 katlı olacak şekilde planlanacaktır.

Diğer gündem haberleri için tıklayınız….