Kategoriler
Toki Haberleri

Toki Elazığ Sivrice deprem konutları tamamlandı

24 Ocak’ta yaşanan 6.8’lik depremde Elazığ’da 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti. İki kentte 25.000’den fazla konut ise hasar görmüştür. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un koordinesinde Elazığ’da 24.083 konutun inşa edilmesi için çalışma başlatılmıştır. Yapımı tamamlanan binlerce konut ise hak sahiplerine kura ile teslim edilmiştir. Elazığ dışında depremin merkez üssü olan Sivrice ilçesi de bu süre zarfında yeniden inşa edilmeye başlanmıştır. TOKİ tarafından başlatılan birinci etap çalışmalarında 305 konut, 86 iş yeri ve 2 caminin yapımı tamamlanmıştır. Ayrıca konutların ve iş yerlerinin kısa süre içerisinde hak sahiplerine teslim edileceği bildirilmiştir. Tektonik Hazar Gölü’nün yanında, Hazar Baba Dağı’nın eteğinde bulunan Türkiye’nin en şirin ilçelerinden biri olan Sivrice, dikkatleri üzerine çekmektedir. Kışın kayak merkeziyle, yazın sahilleriyle Akdeniz ve Ege’yi aratmıyor. Söz konusu ilçe yeni yüzü ile misafirlerini ağırlamayı beklemektedir. Ayrıca ilçe halkı Kaymakam Yunus Emre Vural’ın girişimleriyle doğalgaza kavuşmanın da mutluluğunu yaşamaktadır.

“Devletimizin gücüyle yepyeni bir ilçe kazandırdık”

Kaymakam Yunus Emre Vural, alt ve üst yapısıyla Sivrice’yi yenilediklerini belirtmiştir. Ayrıca; “24 Ocak 2020 depreminin ardından sarsılan Sivrice ilçemizde sene sonuna doğru inşaat çalışmalarına başlanmıştı. Geçen eylül ayının ortasından itibaren yıkımlar başlandı. Böylece ilk inşaatlarımızın temelleri atılmıştır. Bugün itibariyle 305 adet konut, 86 adet işyeri ve 2 adet cami tamamlanmıştır. Alt ve üst yapısı ile bütün bir Sivrice’yi yeniledik. Devletimizin gücüyle yepyeni bir ilçe kazandırdık. Bunun dışında çeşitli oyun parkları, açık ve kapalı otoparkları ile vatandaşlarımızın ihtiyaçları da düşünülmüştür. Şu anda ilçemizde doğalgaz mevcut. Bu Sivrice için çok büyük bir haber durumundadır. İlçe doğalgaza geçen hafta itibariyle kavuşmuş oldu. Ayrıca ilk olarak kamu binalarında doğalgaz yanmaya başlamıştır. Vatandaşlarımız yakın zamanda konutlarını teslim alacaklardır. Onlarla birlikte yepyeni bir ilçeye kavuşmuş olacağız.” şeklinde konuşmuştur.

“Yenilenen mahallemizle beraber şu anda Türkiye’nin en yeni turizm beldesiyiz”

Kaymakam Vural, vatandaşların deprem ve ardından salgın ile birlikte çok büyük problemler yaşadığını aktarmıştır. Ayrıca Vural; “Burada evlere nasıl kavuşacakları konusunda bir fikirleri yoktu. Önlerinde bir belirsizlik vardı. Fakat yavaş yavaş binalar yükselmeye, boyanmaya ve çevre düzenlenmesi yapılmaya başladıkça vatandaşlarımızın memnuniyeti yüksek oranda artmıştır. Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu konutlardan memnun. Üstelik diğer mahallelerimiz de aynı biçimde etapların gelmesini bekliyorlar. Yenilenen mahallemizle beraber şu anda Türkiye’nin en yeni turizm beldesiyiz, diyebiliriz.” açıklamalarını yapmıştır.

Diğer Toki haberleri için tıklayınız…