Kategoriler
İhaleler Toki Haberleri

Toki İlk Evim ihaleleri 7-11 Kasım’da başlıyor

Toki İlk Evim ihaleleri, İlk Evim İlk İşyerim projeleri için başlıyor. Kurumun resmi sitesinden yapılan açıklamada gelecek hafta 19 ilde ihalelerin başlayacağı bilgisi verildi. O açıklamaya göre ihalelerin başlayacağı iller ve ihaleler hakkında merak edilenler haberin devamında yer almaktadır.

4.797 konutluk sosyal konut projelerinin ihaleleri yapılıyor

Toki ihaleleri bu hafta 4 bin 797 konut için yapılacak. Heyecanla beklenen İlk Evim İlk İşyerim projesine başvurular 31 Ekim’de sona ermişti. Başvuruların tamamlanmasının ardından ihaleler için çalışmalar başlamıştı. O çalışmaların sonucu olarak önümüzdeki hafta 19 ilde ihaleler başlayacak.

Toki ihaleleri belirlenen saat ve yerde yapılmaktadır. İhaleler kurumun belirlediği fiyat üzerinden başlamaktadır. Projeleri üstlenmek isteyen firmalar bu fiyat üzerine ekleyerek ihaleyi almak için teklif vermektedir. Tekliflerin en yükseği kimde kalırsa projeyi o üstlenmektedir. İhaleyi alan firmalara kısa süre içinde proje yerlerinin teslim edilmesi beklenmektedir. Proje yerlerinin tesliminden sonra firmaların 2 yıl içinde konutları hazırlaması gerekir.

Toki İlk Evim ihaleleri 7-11 Kasım’da hangi illerde yapılıyor

İlk Evim İlk İşyerim projesinde ilk temellerin 2023 yılının ilk çeyreğine kadar başlaması planlanmaktadır. Bu süre içinde kura çekimlerinin de tamamlanması beklenmektedir. Hak sahiplerine konutların tesliminin ise 2025 yılında yapılması planlanmaktadır.

Toki ihaleleri 7 Kasım 11 Kasım arasında 16 ilde gerçekleşecek. İller ve ihale tarihleri şu şekildedir…

  • 7 Kasım 2022… Çanakkale ile Tekirdağ
  • 8 Kasım 2022… Denizli, Şırnak, Ankara ayrıca Elazığ
  • 9 Kasım 2022… Balıkesir, Erzincan, Bilecik, Konya ayrıca Sinop
  • 10 Kasım 2022… Artvin, Kars, Afyonkarahisar, Konya, Ankara ayrıca İstanbul
  • 11 Kasım 2022… Bartın, Çankırı, Nevşehir ayrıca Konya

Yukarıdaki tarihlerde belirlenen saatlerde illerin ilgili bölgeleri ile ilgili ihaleler gerçekleşecektir. Bu ihalelerin sonuçlanmasının ardından kısa sürede inşaatlara başlanması beklenmektedir.

Sonraki haftalarda da İlk Evim İlk İşyerim ihaleleri ve kura çekimlerine devam edilmektedir. İhaleler ve kura çekimleri ile ilgili detayları kurumun resmi sitesinden öğrenebilirsiniz. İhaleler kısmına giriş yaparak hangi tarihte hangi ilde ihale yapılacağını görebilirsiniz.

Diğer Toki haberlerine göz atmak için tıklayınız