Kategoriler
Toki Haberleri

Toki indirim kampanyasına 4 binden fazla başvuru

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından borcunu erken ödemek isteyenler için başlatılan indirim kampanyasına başvuru yapanların sayısı şimdiden 4 bini geçmiş durumda.

Başvuruları 21 Mart 2019 tarihinde başlayan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)’nin yüzde 22 indirim kampanyasına 16 günde yapılan başvurular sonucunda 4 bin 389 adet daire ve ticari ünitelerden satın alanlar faydalanmış oldu.

İndirim kampanyasına yoğun ilgi

Yoğun ilginin yaşandığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)’nin indirim kampanyasında başvurular devam etmekte olup kampanyadan faydalanmak isteyen konut veya ticari ünite satın alan vatandaşlar için son gün 19 Nisan Cuma günü olarak belirtilmişti. 19 Nisan 2019 tarihinde sonra yapılacak olan başvurularda indirimden yaralanma durumu geçerli olmayacak.

4 bin 389 adet ev ve ticari ünite için başvuruda bulunanlar tarafından bu kampanya kapsamında 244 milyon 451 bin TL tutarındaki borç ödemesi yapılarak indirimden faydalanmış olundu.

Kampanya kapsamında borcunun tamamını ödeyemeyerek yüzde 25’ten az olmak kaydı ile borcunu ödeyen 506 daire ve ticari ünite sahibi toplam 18 milyon 527 bin TL ödeme yaparak peşin ödeme indirim oranından faydalandı.

Toki’den 2017 yılı sonuna kadar satışların yapıldığı 210 bin ev ve iş yeri satın alanların faydalanabileceği kampanyaya, başvuru yapmak isteyen daire ve ticari ünite iş yeri alıcıları Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na ödemek zorunda oldukları aidat ve emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun olmaması lazım.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından başlatılan yüzde 22 indirim kampanyadan yaralanmak isteyen daire ve ticari ünite satın alanları Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi kullanabiliyorlar.

Toki indirim kampanyası ne zaman sona erecek?

21 Mart 2019 tarihinde başlayan indirim kampanyası başvuruları 19 Nisan 209 tarihi Cuma günü akşamı sona erecek. 19 Nisan 2019 tarihinde sonra yapılacak başvuru yapanlar indirim kampanyasından yararlanamayacaklar.