Kategoriler
Toki Haberleri

Toki kura çekilişi 2022 ne zaman hangi tarihte yapılacak?

Toki kura çekilişi, sosyal konutlara başvuru yapan pek çok vatandaşın gündeminde yer alıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konuya ilişkin açıklamalarda bulunmuştur. Bakan Kurum’un açıklamasına göre; “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesinde ilk kura çekimi 7 Kasım Pazartesi günü Şırnak ve Ardahan’da gerçekleştirilecektir.

Kura çekimleri tarihi belirlendi

Bakan Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi çerçevesinde “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesinde konutların ilk kuralarının çekileceği şehirleri ve tarihleri açıklamıştır. Kurum, ilk kuraların, 7 Kasım Pazartesi günü Şırnak ve Ardahan’da başlatılacağını aktardı.

Ayrıca Bakan Kurum; “Bununla birlikte Güneydoğu Anadolu Bölgemizde 5 şehir, Doğu Anadolu Bölgemizde 7 şehir olmak üzere 7 ile 16 Kasım tarihleri arasında 12 şehirdeki 22.057 adet konutun kura çekimlerinin yapılmasını planlıyoruz. Kuralar noter huzurunda, şeffaf biçimde gerçekleştirilecektir. Üstelik canlı yayın olarak TOKİ’nin resmi sosyal medya hesaplarından takip edilebilecektir. Kura çekimlerimizin tamamını inşallah Mart 2023 tarihinde tamamlamış olmayı hedefliyoruz. İnşallah bütün konutları, konut arsalarını, iş yerlerini 2 yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Toki kura çekilişi hakkında Başkan Ömer Bulut’tan açıklama

Toki Başkanı Ömer Bulut, Toki sosyal konut projesinin ayrıntıları ile ilgili açıklamalarda bulunmuştur. Başkan Bulut; “608.000 TL en düşük fiyat. Elbette bu fiyata mal etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız yüzde 40 indirimli olanı tercih etti. İlk etapta konut başvurularını alıyoruz. Başvuru alınmasının ardından şehirlere göre noter huzurunda kuraları çekmeyi planlıyoruz. Projeler belirlendikten ve temeli atıldıktan sonra sözleşme imzalanıp ödeme yapılacaktır. Başvurusu toplanacak konutların ihalesinin yapılmasının ardından şerefiyeli satış fiyatları belirlenecektir. Ayrıca başvuru sahipleri arasında “Hak Sahibi Belirleme” kurası çekilecektir. Satışa sunulan konutlar için kura çekilişi yapılması durumunda kura yeri ve saati idarenin web sitesinde duyurulacaktır.

Kura çekilişi noter huzurunda gerçekleştirilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Toki kura çekimi hakkında açıklama yapmıştır. Bakan Kurum; “81 şehirde ayrı ayrı kura çekimlerini noter huzurunda gerçekleştireceğiz. Dijital ortamda bu kuralar yayınlanacaktır. Vatandaşlarımızın gözleri önünde kuralar çekilecektir. Bununla beraber hak sahipleri belirlenecektir.” ifadelerinde bulunmuştur.

Toki 250 bin konut başvuruları sona erdi

Toki sosyal konut başvurularının başlamasıyla beraber, ucuz konut fırsatından yararlanmak isteyen vatandaşlar başvurularını tamamlamıştır. Üstelik başvurular 31 Ekim 2022 tarihi itibariyle sona ermiştir.

Toki başvuru ücreti ne zaman iade edilecek?

Toki başvuru ücreti, IBAN aracılığıyla ödenebilecektir. Öte yandan ödemeler, ATM aracılığıyla da yapılabilmektedir. Yatırılan 500 TL’lik ücret, kura sürecinin tamamlanmasının ardından eğer kişiye kura isabet etmemişse belirtilen IBAN adresine geri iade edilecektir.

İl il kura listesi için tıklayınız…

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…