Kategoriler
Toki Haberleri

Toki kura çekilişi ne zaman yapılacak?

Toki kura çekilişi tarihleri başvuru yapan vatandaşların merakla beklediği tarihlerdir. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine başvuru yapanların akıllarında yer eden bu sorunun cevabı netlik kazandı. Toki başvuruları ve kura çekimi tarihi hakkında detaylar haberin devamında bulunmaktadır.

Başvurular devam ediyor

Toki kura çekilişi öncesi bu kurada yer almak için başvuru yapmak gerekmektedir. 14 Eylül 2022 tarihinden itibaren 81 ilde başlayan başvurular 31 Ekim 2022 tarihine kadar devam etmektedir. E devlet üzerinden yapılan başvurular ise 28 Ekim 2022 tarihinde sona ermektedir. Vatandaşlar ikamet ettikleri bölgede yer alan TOKİ projesine başvurular e devlet üzerinden ya da Ziraat ve Halkbank şubelerinden yapılmaktadır. Orta ve dar gelirli vatandaşları kapsayan projelerde hak sahipleri kura ile belirlenmektedir.

Toki kura çekilişi noter huzurunda yapılmaktadır. İllere göre belirlenen tarihlerde kuralar yapılarak hak sahipleri ve yedek hak sahipleri belirlenmektedir. Hak sahiplerinin belirlenmesinin ardından projelere göre ödemelere başlanmaktadır. Başvurular için bankaya yatırılan ücret 500 TL olarak belirlenmiştir. Kura çekiminde hak sahibi olmayanlara bu ücret aynı iban numaraları üzerinden iade edilmektedir.

Toki Kura Çekilişi bölgelere göre değişecek

14 Eylül 2022 tarihinde başvuruları başlayan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine ilgi son derece yüksek. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Toki başkanı Ömer Bulut, kura çekimine de değindi. Sözlerine daire fiyatları ile başlayan Bulut, en düşük fiyatın 608 bin lira olduğunu belirtti. Ancak cumhurbaşkanımızın tercihi üzerine yüzde 40 indirimli olarak satışların yapılacağına değindi. Başvuruların ardından ‘Hak Sahibi Belirleme’ kuralarının yapılacağını sözlerine ekledi. İllere göre değişik tarihlerde olacak kuraların saat ve yeri Toki’nin resmi web sayfasından duyurulacaktır.

Toki kura çekimi tarihleri hakkında bilgi veren isimlerden bir diğeri ise Murat Kurum oldu. Katıldığı bir canlı yayında Murat Kurum kuraların 2022 yılı Kasım ayında başlayacağı bilgisini vermiştir. Bu bilgiye ek olarak kuraların bitme tarihini de 2023 yılının Mart ayı olarak belirtmiştir. Bölgelere göre değişen kura çekimlerini takip edip kişilerin canlı yayın ile izleme imkanı bulunmaktadır.

Diğer Toki haberlerine de göz atmak için tıklayınız…