Kategoriler
Toki Haberleri

Toki sosyal konut projesi detayları belli oldu

Toki Sosyal Konut Projesi kapsamında hayata geçirilecek olan proje hakkında, tüm gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 13 Eylül’de yapacağı açıklamasına çevrildi. Projenin hangi şehirlerde olacağı, kimlerin faydalanabileceği, ödeme seçenekleri ve evlerin nasıl olacağı merak konusu. Merak edilen tüm soruların yanıtları haberin detaylarında verilmiştir.

Sosyal Konut Projesi detayları 13 Eylül’de açıklanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pandemi sürecinde azalan konut arzını artırmak istediklerini dile getirmiştir. Ayrıca Erdoğan; “Amacımız pandemi sürecinde azalan konut arzını hızla artırmak. Bu sayede hem inşaat sektörünü canlandırmak hem de insanımızın ulaşılabilinen şartlarda konut sahibi olmasını sağlamaktır. Bu adım son dönemde ciddi şikayet konusu olan kiraların da düşmesine de sebep olacaktır.” ifadeleriyle “Sosyal Konut” projesinin haberini duyurmuştur.

Kira öder gibi konut sahibi olunacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, proje ile ilgili Twitter hesabından bir mesaj yayımlamıştır. Kurum; “81 şehirde kira öder gibi konut sahibi olunacak.” sözleriyle projeye dair bilgiler paylaştı. Ayrıca Bakan Kurum, dün gerçekleşen Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında soruları cevaplandırmıştır. Bakan Kurum tarafından yapılan açıklamaların yeni detayları şu şekilde:

“Proje kapsamında İstanbul’da geliri 16.000, diğer şehirlerde ise 14.000 TL’nin altında olanlar ev sahibi olabilmesi için TOKİ’ye başvuru yapabilmektedir.

30 yaş altı gençlere ortalama yüzde 20 kontenjan ayrılacaktır.

Yaş skalası ve bir oran belirlenecektir.

Konut projesine giremeyenler, arsaya başvurup kendi evlerini yapabilecektir.

Yeni evliler diye değil ”gençler” diye bir kategori olacak.

Ayrıca 240 aya kadar da vade imkânı olacak.”

Proje dair diğer detaylar

Sosyal konut projesinde ödeme seçenekleri ise 20 yıla varan vade ve uygun ödeme koşulları sunulacaktır. Söz konusu projedeki konutlar yerel ve yatay mimari anlayışı ile inşa edilecektir. Üstelik sıfır atık projesine uyumlu olacaktır. Enerji verimliliği de ön plana çıkarılmaktadır. Projede, iklim dostu malzemeler kullanılmaktadır. Bununla birlikte bu projede konut, konut arsası ve sanayi siteleri olacak.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…