Kategoriler
Toki Haberleri

Toki temel atma ne zaman hangi illerde yapılacak

İlk evim ilk işyerim kapsamında 5 yıl içerisinde toplam 500 bin konut yapılması planlanmaktadır. İlk etapta bunun 250 bin tanesi hayata geçirilecektir. 250 bin sosyal konut projesinde temeller atılmaya başlıyor. İlk olarak ise 5 bin toplu konut projesinin temellerinin atılması planlanmaktadır.  Toki temel atma ne zaman yapılacak? Kaç ilde temel atılacak, bu iller hangileridir?

En büyük sosyal konut projesinin ilk etabından toplam 5 bin konut yapılacaktır. Ayrıca 5 bin sosyal konutu kapsayan ilk temel atma işlemi gerçekleştirilecektir. Hangi illerde ilk 5 bin konut başlayacak? Toplu konut temeller ne zaman atılacak ? Vatandaşlar tüm bu soruların cevaplarını merak etmektedir.

En büyük sosyal konut projesi olan 250 bin konutluk kampanyada çalışmalar başlamıştır. İlk etapta ise 5 bin sosyal konutun yapılması planlanmaktadır. Bu kapsamda ise toplam 17 şehirde 5 bin konut için temel atma işlemi gerçekleştirilecektir. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Eylül 2022 tarihinde yaptığı açıklamada 250 bin olan arsa satışlarının arttırılacağını belirtmiştir.  Erdoğan yaptığı açıklamada arsa adetinin en az 1 milyon olacak şekilde yeniden revize edileceğini belirtmiştir. Çalışmalar için ise ilgili bakana talimat verdiğini belirmiştir.

Toki temel atma ne zaman?

250 bin sosyal konutun ilk etabından 5 beş bin sosyal konut inşa edilecektir. Beş bin sosyal konut ise toplam 17 ilde inşa edilecektir. Diğer illerde ise daha sonra inşaat süreçleri başlayacaktır. Bu beş bin konut için temel atma işlemi ise 25 Ekim 2022 tarihinde yapılacaktır.

Toki arsa fiyatları ne kadar? Detaylı bilgi için tıklayınız…

İlk 5 bin konut hangi illerde olacak?

İlk etapta toplam beş bin konut inşa edilecektir. Öncelikle 5 bin konut için ise 25 Ekim 2022 tarihinde temel atılacaktır. Bu kapsamda bakıldığında toplam 17 il şu şekildedir. Ankara, Amasya, Afyon Aydın, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırşehir, Konya şehirlerinde temel atılacaktır. Ayrıca yine Manisa, Muğla, Tunceli, Uşak, Yozgat ve Zonguldak illerinde 25 Ekim 2022 tarihinde temel atılacaktır.

İlk evim ilk işyerim hakkında detaylı bilgi için tıklayınız….

Arsa başvuruları ne zaman başlayacak? Toki arsa başvuruları 10 Ekim 2022 tarihinde başlayacaktır. 10 Ekim 2022 tarihinde başlayacak başvurular  7 Kasım 2022 tarihinde sona erecektir.

İlk evim ilk işyerim projesi ile ilgili her türlü soru ve görüşleriniz için 444 86 54 numaralı telefonu arayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…