Kategoriler
İhaleler Toki Haberleri

TOKİ’den Çorum’a 754 konut geliyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Çorum’a 754 konutun yapılmasına karar verildi. Her yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesinin devam ettirildiği ülke genelinde, bu yıl Çorum ilinin, Celilkırı ilçesi öne çıkıyor.

Çorum’a 754 konut yapılacak

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), alt ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmesi adına yürüttüğü ‘100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi’ kapsamında çalışmalara devam ediyor. Yeni hedefin Çorum’un Merkez bölgesi olduğu aktarılırken, belirlenen bölgelere 754 konutun yapılması bekleniyor.

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, konuya dair paylaştığı detaylarda, TOKİ’nin Çorum’da Celilkırı lokasyonunda 754 konut daha yapacağını müjdeledi. Bu konutların 520 adeti 2+1, 240 adetinin ise 3+1 olması bekleniyor. 754 konutun ihalesinin 6 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirileceğini aktaran Kaya; “Bölgeye yapılacak olan 250 adet konutların daha evvel kuraları çekilmiş ve hak sahipleri belli olmuştur.” dedi.

504 konutun kentsel dönüşüm projesi kapsamında yer alması beklenirken, hak sahipleri hemşeriler arasında dağıtılacak. Çorumun çehresini değiştirecek olan konutlar, il geneli için de oldukça faydalı olacaktır. Celilkırı mevkiinde yapımına başlanacak olan konutların, 6 Ekim tarihinde ihale kapsamında başlatılacağı aktarıldı.

İhale tarihi belirlendi

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), ‘100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi’ kapsamında, Çorum’un çehresini değiştirmeye hazırlanıyor. İnşa edilecek konutların ihalesini 6 Ekim 2020 tarihinde, saat 14:30’da gerçekleştirecek.