Kategoriler
Toki Haberleri

Toki’den dolandırıcılık uyarısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 09 Nisan 2020 tarihinde Kamuoyu Duyurusu başlığı adı altında bir duyuru yayınlandı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada dolandırıcılara dikkat edilmesini istedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ismini kullanarak vatandaşları dolandırılmaya çalışıldığı belirtilen açıklamada sms gönderimi veya telefonla arama yaparak TOKİ TAPU HARCI adı altında Akbank’ta açılan bir IBAN numarasına 2.000 TL ve 1.900 TL para yatırılması istendiği belirtildi. Bu girişimin “sahtecilik ve dolandırıcılık” olduğu ve vatandaşların bu konuda dikkatli olması gerektiği bildirildi.

Yapılan açıklamada, Toki tarafından satışa sunulan dairelerin Toki mülkiyetinde bulunan gayrimenkullere ait, tapu devir işlemleri ile ilgili olarak tek yetkili temerküz banka şubeleri tarafından yapılmaktadır. Vatandaşların bu tür dolandırıcılık olayları ile karşı karşıya kalmamaları için TOKİ’nin web sitesi, 444 86 54 nolu çağrı merkezi, kurumsal sosyal medya hesapları ve yetkili bankalar dışında kimsenin itibar etmemesi gerektiği belirtildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından ayrıca, sahtecilik ve dolandırıcılık yapan kişiler ile ilgili yasal sürecin de başlatıldığı bildirildi.