Kategoriler
Toki Haberleri

TOKİ’den sosyal konut müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelen müjde ile konut sahibi olmak isteyenlere 240 ay vadeli ödeme fırsatı sağlanmıştı. Toki tarafından 150.000 sosyal konut için başvuruda bulunmayı ve bu fırsattan faydalanmayı isteyenler için detaylar haberin devamında verilmiştir.

Sosyal Konut Detayları

Başkan Erdoğan’ın projenin detaylarını haziranda açıklayacaktı. Bu kampanyayla dar gelirli aileler için 81 şehirde 150.000 sosyal konutun daha inşa edilmesi planlanmaktadır. Verilen bilgilere göre; konut sahibi olamayan dar gelirliler için konutlar yüzde 10 peşin, 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli olarak satılacaktır. Ayrıca konutların fiyatları 400.000 TL bandında olması planlanmıştır.

Toki’den Fırsat!

Konutlar Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı aracılığıyla TOKİ tarafından yapılacaktır. Bu konutlardan faydalanmak isteyen vatandaşların hane halkı geliri net 10.000 TL’den fazla olmamalıdır. Üstelik bu rakam İstanbul için 11.500 TL olarak uygulanacaktır.

Kimler Yararlanabilecek?

Bu fırsattan şehit aileleri, harp ve vazife maluller ile dul ve yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacaktır. Fakat bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecektir. Engelli vatandaşlara konut sayısının yüzde 5’i kadar kontenjan ayrılacaktır. Ayrıca hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Emekli vatandaşlara konut sayısının yüzde 251 kadar kontenjan ayrılacaktır. Sabah gazetesinden Barış Şimşek’in verdiği bilgiye göre; konut sahibi olmayan dar gelirliler için konutlar yüzde 10 peşin, 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli olarak satılacaktır. Üstelik bu konutların fiyatı 400.000 TL bandında olarak planlanmaktadır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…