Kategoriler
İhaleler Toki Haberleri

Toplu Konut İdaresi 400 konutu 120 ay vade fırsatıyla satıyor

Toplu Konut İdaresi 120 bin liradan başlayan fiyatlarla konut satışına devam ediyor. TOKİ’den yapılan açıklama sonrasında, Türkiye geneline yayılan konut satışlarının yeniden öne çıktığı görüldü. 9 ilde toplamda 400 konut satışının dar ve orta gelirli kesime hitap etmesi bekleniyor. Hak belirlemede çekilişsiz, kurasız sistemden yararlanması beklenen vatandaşların, 2+1 ve 3+1 tipindeki dairelerden tercihlerini yapabilecekleri duyuruldu.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan 400 konut satışı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ediyor. Satışa çıkan 400 konutun açık satış usulüne uygun olması ve kurasız yönteme tabi tutulmasına karar verildi. Alıcıların tercihlerine bırakan daire seçenekleri 2+1 ve 3+1 arasında değişim gösteriyor. TOKİ’den ev sahibi olmak isteyenler 120 bin TL’den başlayan fiyatlarla, 260 bin TL’ye kadar ödeme yelpazesini genişletebilir. Taksit tutarının ise 415 liradan başlaması, özellikle dar gelirli aileler için büyük avantajları da beraberinde getiriyor.

120 ay vade fırsatı

Alıcıların açık satış yöntemi ile ev sahibi olacağı satışlarda yüzde 10, 12, 15 ve 25 peşinat avantajı geliyor. Aynı zamanda ödemelerde 96, 108, 120, 144, 180 ve 240 ay vade fırsatının da uygulamaya sokulacağı bildirildi. Başvuruların Halkbank ve Ziraat Bankası’nın ilgili şubeleri aracılığıyla tamamlanması bekleniyor. 400 konut için başvuru süresi 31 Aralık’a kadar sürecek.

Açık satış usulüne tabi tutulan konutlar için alıcı tarafların 18 yaşını doldurmuş, bir Türk vatandaşı olması şartı aranıyor. Başvuru sırasında fotoğraflı nüfus cüzdanı, vatandaşlık kimlik ve vergi sicil numaralarının ibrazı sunulmak zorundadır.

İl il konut fiyatları tablo 1:

Ankara Mamak Gülseren Mahallesi’nde satışa çıkan 86 konutun başlangıç satış fiyatı 260 bin TL olarak belirtilmiştir. Alıcıların 30 Aralık’a kadar başvurularının yapması ve konutların taksit tutarlarının bin 87 liradan başladığını bilmesi gerekiyor.

Bingöl Merkez İnönü Mahallesi’nde satışa çıkan 1 konutun başlangıç satış fiyatı 240 bin TL olarak belirtilmiştir. Alıcıların 30 Aralık’a kadar başvurularının yapması ve konutların taksit tutarlarının 3 bin liradan başladığını bilmesi gerekiyor.

Denizli ve ilçelerinde satışa çıkan 201 konutun başlangıç satış fiyatı 120 bin TL olarak belirtilmiştir. Alıcıların 30 Aralık’a kadar başvurularının yapması ve konutların taksit tutarlarının 420 liradan başladığını bilmesi gerekiyor.

Karabük Eflani Çelebiler Mahallesi’nde satışa çıkan 16 konutun başlangıç satış fiyatı 124 bin TL olarak belirtilmiştir. Alıcıların 30 Aralık’a kadar başvurularının yapması ve konutların taksit tutarlarının 415 liradan başladığını bilmesi gerekiyor.

İl il konut fiyatları tablo 2:

Kars Sarıkamış Erenler Tepe Mahallesi’nde satışa çıkan 5 konutun başlangıç satış fiyatı 185 bin TL olarak belirtilmiştir. Alıcıların 30 Aralık’a kadar başvurularının yapması ve konutların taksit tutarlarının 825 liradan başladığını bilmesi gerekiyor.

Mersin Gülnar Akdeniz Mahallesi’nde satışa çıkan 39 konutun başlangıç satış fiyatı 125 bin 760 TL olarak belirtilmiştir. Alıcıların 30 Aralık’a kadar başvurularının yapması ve konutların taksit tutarlarının 419 liradan başladığını bilmesi gerekiyor.

Samsun Vezirköprü Nalbantlı Mahallesi’nde satışa çıkan 8 konutun başlangıç satış fiyatı 256 bin TL olarak belirtilmiştir. Alıcıların 30 Aralık’a kadar başvurularının yapması ve konutların taksit tutarlarının bin 280 liradan başladığını bilmesi gerekiyor.

Sivas Merkez Yenimahalle Mahallesi’nde satışa çıkan 17 konutun başlangıç satış fiyatı 165 bin TL olarak belirtilmiştir. Alıcıların 30 Aralık’a kadar başvurularının yapması ve konutların taksit tutarlarının 610 liradan başladığını bilmesi gerekiyor.

Tokat Merkez Dedeli Mahallesi’nde satışa çıkan 27 konutun başlangıç satış fiyatı 165 bin TL olarak belirtilmiştir. Alıcıların 30 Aralık’a kadar başvurularının yapması ve konutların taksit tutarlarının 691 liradan başladığını bilmesi gerekiyor.

Kampanyalara göz atmak için tıklayınız.