Kategoriler
Toki Haberleri

Toplu Konut İdaresi arsaları kira ve satışa sunuyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) açık arttırma yöntemiyle satışa ve kiraya çıkacak olan 26 ildeki 206 arsayı duyurdu.

Toplu Konut İdaresi listedeki illeri sırasıyla duyurdu

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan açıklamaya göre, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Mardin, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Tekirdağ’da 3 milyon 800 bin 951 metrekare büyüklüğünde 199 arsayı satışa sunulduğu belirtildi.

Tüm bu illerin yanı sıra kiraya çıkan Iğdır, Konya ve İzmir’deki yaklaşık 1 milyon 345 bin 474 metrekarelik 7 arsanın, 5 yıl süreyle kiralanmasına karar verilmiştir. Arsaların satışı ve kiralanması açık arttırma yöntemi ile yapılacaktır. Muhammen bedeli yaklaşık olarak 1 milyar 100 milyon 305 bin 828 lira tutarında görünüyor.

Kararlaştırılan bölgelerin müzayedesi ise 9 Temmuz Perşembe günü saat 13.30’te Bilkent Otel Ankara ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası’nda yapılacaktır.

Konut ve yol alanlarının satışa sunulduğu görüldü

Satın alınacak veya kiralanacak olan arsalar; konut, ticaret, rekreasyon alanı, tarım ve çorak arsalar, özel eğitim, sosyal ve kültürel tesis, tarım ve hayvancılık tesis alanı, eğitim, dini tesis ve pazar alanları olarak belirlenmiştir.

Satışa sunulan arsa alanlarından en öne çıkan yine İstanbul ili oldu. Başakşehir İktelli’de ticaret ve kapalı spor tesis alanı satışa sunulurken; Büyükçekmece üzerindeki plansız arsalar, Eyüpsultan’da ise konut ve yol alanları listede yer almaktadır. Ayrıca Pendik’te bulunan konut alanları, Tuzla’da turizm, ticaret ve konut alanı sayılan arsalar satış listesine eklenmiştir.

Ankara’nın da belli başlı alanları satışa sunulmuş; listede ilk isim Gölbaşı Virancık’taki konutlar olmuştur. Ayrıca Sincan’da konut ve ticaret, Yenimahalle Yakacık’ta küçük sanayi sitesi ve konut alanı nitelikli arsalar satışa çıkarıldı.

Diğer iki büyüklerden sonra gelen İzmir şehrinde, Aliağa’daki konut alanları göze çarpmaktadır. Listenin devamında ise Konya Karatay’da küçük sanayi alanları, Balıkesir’de ticaret alanları, Sakarya Karasu’da konut ve park alanları, Afyonkarahisar Çay ilçesinde, konut, sanayi, tarım ve hayvancılık tesis alanları nitelikli satışlar arasında müzayede yer alacak diğer isimlerden oldu.

  • Daha fazla TOKİ haberlerine göz atmak için tıklayınız.