Kategoriler
Toki Haberleri

Trabzon Şalpazarı ve Tonya Toki kura sonuçları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 100 bin sosyal konut projesi kapsamında Trabzon İli, Şalpazarı İlçesi ve Tonya İlçesi’nde ihalesi yapılarak hayata geçirilecek olan toplu konut projelerinde kura sonuçları belli oluyor.

Trabzon Tonya 2. etap Toki projesinde toplam 94 adet daire ve Trabzon Şalpazarı Toki projesinde toplam 48 adet daire kuraları bugün çekiliyor. Trabzon’un Şalpazarı ve Tonya ilçelerine hayata geçirilecek olan toplu konut projelerinde yer alan toplam 142 adet dairenin hak sahipliği kura çekilişi bugün gerçekleştirilecek. Kura çekilişinin ardından ise kura çekilişinde daire sahibi olan vatandaşların isim listelerinin Toki tarafından yayınlanması süreci başlıyor.

Toplu konut kura çekilişi ne zaman yapılacak?

Trabzon İli, Şalpazarı İlçesi ve Tonya İlçesinde hayata geçirilecek olan Trabzon Tonya 2. etap Toki Konutları ve Trabzon Şalpazarı Toki Konutları projelerinde kuralar 04 Mayıs 2020 tarihinde Pazartesi günü yapılacak. Trabzon Şalpazarı Toki Konutları projesinde kura çekilişi 04 Mayıs 2020 tarihinde Pazartesi günü saat 10:00’da yapılacak. Trabzon Tonya 2. etap Toki Konutları projesinde kura çekilişi 04 Mayıs 2020 tarihinde Pazartesi günü saat 12:00’da yapılacak. Projeler ile ilgili kura töreni corona virüsü önlemleri kapsamında iptal edilmişti. Kura çekilişi internet üzerinden Toki’nin sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanarak yapılacak.

Sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınlanan kura çekilişi yapıldıktan sonra Trabzon Tonya 2. etap ve Trabzon Şalpazarı Toki kura sonuçları isim listesi ilgili yerlerde yayınlanacak. İhalesi yapılarak yöresel mimaride inşa edilecek olan projelerde dairelerin dışında ayrıca sosyal alanlar ile alt yapı ve çevre düzenlemesi işi de yer alacak.

Projedeki daire tipleri neler?

Trabzon Tonya 2. etap Toki Konutları projesinde yer alan konutlar 2+1 ve 3+1 olmak üzere iki farklı tipte tasarlanmış durumda. Projede bulunan konutların 66 tanesi 2+1 dairelerden, 28 tanesi de 3+1 dairelerden meydana geliyor.

Trabzon Şalpazarı Toki Konutları projesinde yer alan konutlar 2+1 ve 3+1 olmak üzere iki farklı tipte tasarlanmış durumda. Projedeki konutların 34 tanesi 2+1 dairelerden, 14 tanesi de 3+1 dairelerden meydana geliyor.

Toki kura sonuçları nerede yayınlanıyor?

Projeler Toki 100 bin konut projesi kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde hayata geçirilecek olan projelerden biri. Toki Trabzon, Şalpazarı ve Tonya projelerinde kura sonuçları TOKİ’nin web sitesinden açıklanıyor. Kazanan isimler ayrıca E-Devlet kapısı sistemi üzerinden bakılabiliyor. E-Devlet Kapısı web sitesi olan https://www.turkiye.gov.tr/toki-talep-toplama-projeleri-icin-hak-sahipligi-kura-sonucu-sorgulama linkinden kullanıcı adı ve şifre girilerek öğrenilebilmektedir.

Trabzon Tonya 2. etap Toki  ve Trabzon Şalpazarı Toki projelerinden daire edinebilmek için önce yüze 10 peşinat ödeniyor. Peşinat ödendikten sonra kalan tutarı yüzde 0.49 faiz oranı ve 240 ay vade ile ödeyerek daire sahibi olabiliyorsunuz.

Trabzon Tonya 2. etap Toki ve Trabzon Şalpazarı Toki projeleri ile ilgili detaylı bilgi almak için 444 86 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Kura listesi açıklandığında listelere web sitemizden ulaşabileceksiniz.