Kategoriler
Gündem Sağlık SonDakika

TTB’den çağrı: Aşılama çalışmaları eylülden itibaren başlamalı

TTB COVID-19 İzleme Kurulu üyesi Prof. Dr. Özlem Azap, eylül ayından itibaren influenza aşısı için geniş kapsamlı aşılama çalışmalarının başlatılması gerektiğini bildirdi. Aşılama çalışmalarının  “riskli grup” diye tanımlanan gruplardan daha geniş bir kesimi kapsaması gerektiğini dile getirdi.

Geniş aşılama çalışmaları için söz konusu aşının stoklanması gerektiğini belirten Türk Tabipler Birliği (TTB) COVID-19 İzleme Kurulu üyesi Profesör Doktor Özlem Azap, ABD ve İngiltere’de aşılama çalışmalarıyla ilgili kamuoyu bilgilendirilmesinin yapıldığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından henüz böyle bir açıklama yapılmadığını dile getiren Profesör Doktor Azap, aşılama çalışmalarının hastane ve Aile Sağlığı merkezlerinin yanı sıra daha geniş çevrede ve daha farklı yöntemlerle ilerletilmesi gerektiğini kaydetti.

TTB’den Bakan’a yazı

Türk Tabipler Birliği, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya aşılama çalışmalarıyla ilgili yazı gönderdi. Yazıda, Türkiye’de gerçekleştirilen aşı çalışmaları da dâhil bütün sağlık haberlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından ayrıntılı ve resmî olarak yayımlanması talep edildi.

Tabipler Birliğinin Merkez Konseyi Başkanı Profesör Doktor Sinan Adıyaman tarafından gönderilen yazıda, Kovid-19 aşı çalışmaları hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiği kaydedildi. Profesör Doktor Adıyaman, bürokratik süreçlerin bilimsel faaliyetlere katkısı olmadığını belirterek aşı çalışmalarındaki bürokratik engellerin kaldırılmasını talep etti.

Söz konusu yazıda “Bilim insanlarının bilimsel motivasyonu zedelenmemeli, başarılı sonuçlanan çalışmalar olduğunda, aşı üretiminin kamusal olarak gerçekleştirilebilmesi için gerekli önlemler bugünden başlayarak hayata geçirilmelidir.” denildi.

Türkiye’deki vaka sayısı

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan 25 Ağustos Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’na göre 98 bin 231 teste karşılık bin 502 kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu. 24 kişi daha yaşamını yitirirken iyileşenlerin sayısı, 887 kişi oldu.

Toplam vaka 261 bin 194’e, vefat 6 bin 163’e, iyileşen sayısı ise 238 bin 795 olarak kayda geçti.

Taburcular azalıyor… Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu yayımlandı

Sağlık çalışanları tükeniyor… Hükûmetin salgın stratejisi başarısız