Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Türkiye’nin deprem izolatörlü ilk konut projesinde temel atıldı

Türkiye’nin deprem izolatörlü ilk konut projesi olması beklenen Mavera Comfort için temel atma töreni yapıldı. İstanbul Başakşehir Belediyesi tarafından inşa edilen yeni konut projesinde bir ilk yaşanıyor. “Türkiye’nin deprem izolatörlü ilk konut projesi” olarak basına yansıyan proje için geri sayım başlatıldı. Projeye yoğunlukla vatandaşların ilgi gösterdiği bilgisine yer verilirken, Başakşehir Belediye Başkanı basına proje hakkında daha detaylı bilgiler aktarmıştır.

Türkiye’nin kazanımı yüksek olacak

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Türkiye’de bir ilk olan deprem izolatörlü konut projesinde detayları verdi. Mavera Comfort ismi verilen projenin temeli 29 Ağustos 2020 tarihinde atıldı. Belediye Başkanı başta olmak üzere birçok yetkili ismin temel atma törenine katıldığı görüldü. Burada basın yoluyla açıklamada bulunan Başkan Yasin Kartoğlu, daha önce gerçekleştirilen şehir hastaneleri, veri merkezleri ve köprüler gibi yüksek önemin verildiği yapılarda deprem izolatörlerinin kullanıldığından bahsediyor.

Projenin tamamlanması için 3 yıl daha var

Mavera Comfort ismini alan, “Türkiye’nin deprem izolatörlü ilk konut projesi” olma hedefleri taşınan konut projesinde kazananların vatandaşlar olması beklenmektedir. 65 bin metrekarelik alan üzerinde yükselmesi beklenen konutların, en büyük depremlere karşı bile ayakta kalması sağlanacak. İç yalıtım kadar insanların sosyalleşebileceği alanlar oluşturularak projenin her türlü hizmete açık olacağı bilgisi verildi. Sosyal donatılar arasında spor salonları, peyzaj ve  güvenli otopark alanları sayesinde her türlü bir yaşam vaadi veriliyor.

Projede 2+1’den 4,5+1’e varıncaya dek alıcıların tercihlerine bırakılan daire seçenekleri görülmektedir. Son derece büyük ve farklı tasarımlarıyla dikkat çekmesi kesinleşen projenin toplamda 705 daireye hayat vermesi kararlaştırıldı. Projenin tamamlanma hedefinde ise ilk tarih 2023 olarak duyuruldu.

Süreyi düşürmek için büyük mücadele

Temel atma töreninde yerini alan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, kesintisiz konfor ifadesiyle yola çıktıklarından söz ediyor. Mavera Comfort adı verilen, Türkiye’de deprem izolatörlü ilk konut projesinin temel atma töreni hep birlikte gerçekleştirildi.

Son derece mutlu olduğunu ifade eden Kartoğlu, “Ülkenin böyle bir proje kazanmasından son derece heyecan duyuyoruz. Daha önceleri hastane binalarında kullanıldığı bilinen deprem izolatörü ilk defa bir konut projesinde kullanılacak. Daha önce lansmanını yürüttüğümüz bu projede vatandaşlar ciddi bir şekilde talep gösterdi. Yaklaşık 705 daireden oluşan ve ticari üniteleriyle tamamlanması beklenen projenin hesaplamaları yapıldı. 36 ay olarak belirlenen inşaat süresinin 24 aya düşürülmesi için mücadele vereceğiz. Amacımız 24 ay içerisinde projeyi teslim etme seviyesine getirmektir. Bu sayede vatandaşların keyifli ve konforlu bir yaşam alanına sahip olmasını sağlayacağız. Projede destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Umarım örnek olur. İnşallah yenilerini de belki biz belki de başka kurumlar gerçekleştirir.” dedi.