Kategoriler
Emlak Magazin

Tuvana Büyükçınar ve eşi projeden ev alınca dolandırıldı

Tuvana Büyükçınar Demir ve eşi Selim Demir’i mahkeme kanalıyla durdurulan Derbent Projesi mağdur etti. 5 milyon değerindeki vurgunun 2014 yılında yaşandığı bilgisine karşı, çiftin satın aldığı projenin hiç başlamadığı açıklandı. Çifte iade edilmeyen para, şirket sahiplerinin hapse girmesini sağlayabilir.

Tuvana Büyükçınar ve eşi dolandırıldı

Sabah gazetesinin yapmış olduğu habere göre, ünlü modacı Tuvana Büyükçınar Demir ve eşi Selim Demir, 2014 yılında bir inşaat firmasına 5 milyon lira ödemede bulundu. Derbent Projesi kapsamında bir daire satın almak isteyen çiftin dolandırıldığı ortaya çıktı.

İnşaat firmasının sahibi, aynı zamanda baba-oğul olarak bilinen Mete ve Cengiz Güldamlası, projeyi gerçekleştirmek için beklenen adımı atmayınca aradan 6 yıl geçti. Para iadesi talebinde bulunan çifte ödeme yapmayan kişilerin yargılama süreci başladı. CO Gayrimenkul Yatırım İnşaat olarak duyurulan şirketin bu durumda ne olacağı konusu henüz meçhul.

10 yıla kadar hapis istemi

Gayrimenkul yatırımı yapmak isterken dolandırıldığını anlayan çiftin şirket sahibine dolandırıcılık suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açtığı duyuruldu. İlk görüşmenin Cengiz Güldamlası’yla olduğu bilgisine ulaşılırken, Sarıyer’de hayata geçirileceği öne sürülen Derbent isimli projeden ev almak için anlaşma yapıldı. 5 milyon liralık ödemenin ardından projenin mahkeme kararıyla durdurulduğu bilgisini öğrenen çift, dolandırıldıklarını söyleyerek şikayetçi oldu.

Dolandırmak için kurulan fason şirket

Çiftin savcılığa iletmiş olduğu şikâyet dilekçesinde CO Gayrimenkul Yatırım İnşaat isimli şirket hakkındaki iddialara yer verildi. Ödenen paranın iadesini zorlaştırmak için fason bir şirket kurulduğunun belirtildiği dilekçede, Demir Ailesi yapılan dolandırıcılığa karşı hapis isteminde bulundu.

Baba ve oğul iş başında

Şikâyet dilekçesinin ardından Cengiz Güldamlası hakkında soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürütmüş olduğu soruşturmanın geçtiğimiz günlerde tamamlandığı açıklandı.

Mete ve Cengiz Güldamlası’nın dolandırıcılık suçu işlediğine dair iddianamenin düzenlendiği süreçte; İddianamede, modacı ve eşinin CO Gayrimenkul Yatırım İnşaat bünyesinden daire satın almak istedikleri için 700 bin dolar anlaşma yaptıklarına yer verildi. Şirketin hesabına geçen paraya rağmen konut inşaatı 6 yıldır başlamadı. 10 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezasına çarptırılması istemiyle baba-oğul olarak bildirilen şahıslara açılan davada önümüzdeki gün yargılanma yapılacak.