Kategoriler
Toki Haberleri

Urfa Eyyübiye Toki Konutları temeli atıldı

Eyyübiye Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ortaklığı tarafından Şanlıurfa İli,Eyyübiye İlçesi, Yenice mahallesi, İkizce Mahallesi ve Akçamescit Mahallesi’ni kapsayan kentsel dönüşüm projesi olan Urfa Eyyübiye Toki Konutları projesinin 1. etabının temeli atıldı.

Proje 4 etaptan meydana geliyor

Toplam 4 etaptan meydana gelecek olan Urfa Eyyübiye Toki Konutları projesinin 1. etabının ihalesi 27 Aralık 2019 tarihinde saat 11:00’da gerçekleştirilmişti. Toplamda yaklaşık 3 bin konuttan meydana gelecek olan Eyyübiye kentsel dönüşüm projesinin ilk etabında çalışmalara başlandı.

Eyyübiye kentsel dönüşüm projesinde 367 adet dairenin dışında ayrıca 35 adet ticari ünite ve çevre düzenleme işi de yer alıyor. T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (Toki) İstanbul Hizmet Binası Halkalı Atakent Mahallesi 221. Sok. No:5 (Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi karşısı) 34307 Halkalı – Küçükçekmece / İSTANBUL adresinde yapılan ihaleden sonra yer teslimi yapıldı. Ardından İhaleyi kazanan firma inşaat çalışmalarına başladı. Yapılan ihale şartlarına göre projenin 1. etabının yer tesliminden itibaren 550 takvim gününde bitirmesi gerekiyor.

2021 yılı başında tamamlanması bekleniyor

Eyyübiye, Akçamesçit bölgesinde yer alan Toki Eyyübiye Güney Kent projesi ilçe ile bölgeye yaklaşık 3 bin sosyal konut kazandırılacak. Projenin 1. etabı yaklaşık 80 milyon TL bir maliyetle hayata geçirilecek. Şanlıurfa, Eyyübiye ilçesine toplam 367 konut ve 35 iş yerinden meydana gelen Urfa Eyyübiye Toki Konutları 1.etabı 2020 yılının sonu veya 2021 yılı başlarında şehre kazandırılacak.