Kategoriler
Toki Haberleri

Van Toki kura sonuçları belli oldu

12 Kasım 2022 tarihinde sabah saatlerinde başlayan kura çekilişi kısa bir süre önce sona ermiştir. Çekişiliş sonucunda toplam 1.130 kişinin isimleri belirlenmiş oldu. Asillerin çekilişinin ardından ise yedeklerin kura çekilişine geçilmiştir. Yedeklerin kura çekilişi TOKİ’nin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan canlı yayın ile tamamlanmıştır. Böylece Van Toki kura sonuçları belli olmuştur.

Türkiye genelinde toplam 81 ilde 250 bin sosyal konut hayata geçirilecektir. Bu 250 bin sosyal konut projesinden biri de Van Merkez Toki Konutları’dır. Söz konusu Van Merkez Toki Konutları projesinde yer alan 1.130 adet meskenin hak sahibi belirleme kura çekilişi yapılmıştır. Kura çekilişi 12 Kasım 2022 tarihinde sabah saat 09:00’da başlamıştır. Toplu konut projesinde asil ve yedek kuraları çekilişi yapılarak tamamlanmıştır. Böylece 1.130 hak sahibi belli olmuştur. Dün ise Van Edremit, Erciş ve Gevaş kuraları çekilmiş ve hak sahipleri belli olmuştur. 12 Kasım 2022 tarihinde Pazar günü ise Van Muradiye ve Çaldıran kuraları çekilecektir. Bu ilçelerdeki kura çekilişi ise saat 10:00’da başlayacaktır. Bir diğer proje Van Özalp’da ise başvuru sayısı az olduğundan hak sahipliği kurası çekilmeyecektir.

Kura sonuçları nereden öğrenilir?

Kura sonuçları Toplu Konut İdaresi Başkanlığı web sitesi üzerinden öğrenilmektedir. Bunun için https://a.toki.gov.tr/satis/tr/kura/ adresine gidilmesi gerekmektedir. Bu adresi gidildikten sonra Hak Sahibi Kimlik Numaranızın yazılması gereken alan karşınıza çıkmaktadır. Bu boş alana Hak Sahibi Kimlik Numaranızı yazdıktan sonra Ben robot değilim yazısının başındaki kutucuğu kıtlamanız gerekmektedir. Ardından ise Filtrele yazısı üzerine tıklayarak hak sahibi olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.

Van Toki kura sonuçları belli oldu

1.130 adet konutun kura çekilişi 12 Kasım 2022 tarihinde Cumartesi günü gerçekleştirilmiştir. Kura çekilişi saat 10:00’da canlı olarak TOKİ’nin sosyal medya hesaplarından yayınlanmıştır. Ayrıca Toplu konut projesi hak sahipliği belirleme kuraları ile ilgili detaylı bilgi için 444 86 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…