Kategoriler
Gündem Siyaset SonDakika

Vefat sayısı artıyor! Türkiye ve Kıbrıs’ta Koronavirüs Tablosu

İki gün önce 39 olan yeni vefat sayısı, dün 42’ye çıkarken bugün 44 oldu. Ayrıca 110 bin 102 teste karşılık bin 587 kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu. Son 24 saatte iyileşenlerin sayısı ise bin 87.

Verileri değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Can kayıplarımızın üzüntüsünü sözcükler de rakamlar da ifade edemez.” dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan 31 Ağustos Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu‘na göre 110 bin 102 teste karşılık bin 587 kişide daha koronavirüs tespit edildi. Son 24 saatte 44 kişi daha hayatını kaybetti. Bu süre içerisinde iyileşen kişi sayısı ise bin 87 oldu.

Hastaların durumu ağırlaşıyor

Öte yandan 16 kişinin daha durumu ağırlaştı.

Bu sayı, iki gün önce 30, dün ise 21’di. Bakanlık tarafından yayımlanan 31 Ağustos Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’na göre Koronavirüs hastalığına yakalanan 961 kişinin durumu, kritik.

Vaka sayısı 270 bini geçti

Bugünkü Koronavirüs Tablosu‘yla beraber ülkedeki vaka sayısı, 270 bin 133’ü tırmandı. Test sayısı ise 7 milyon 138 bin 492 oldu. Koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 6 bin 370’e çıkarken salgına yakalanan 244 bin 926 kişi, iyileşti.

Verileri değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, can kayıplarındaki artışa dikkat çekerek tedbir çağrısını yineledi. Öte yandan bugün en yüksek test sayısına ulaşıldığını belirten Bakan Koca, bugünkü paylaşımında “Bugün en yüksek günlük test sayısına ulaştık. 110.000’den fazla test yapıldı. 1.587 yeni hasta tespit edildi. Can kayıplarımızın üzüntüsünü sözcükler de rakamlar da ifade edemez. Gücümüz tedbir almaya ve sevdiklerimizi korumaya yeter. Güç tedbirde.” şeklinde not düştü.

Kuzey Kıbrıs’tan dokuz vaka daha

İki gün önce dokuz, dün altı vakanın tespit edildiği KKTC‘de bugün ise bin 749 teste karşılık dokuz kişiye daha Kovid-19 teşhisi konuldu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Ali Pilli‘nin açıklamalarına vakaların çoğu, yine yurt dışından geldiğine işaret etti.

Bakan Pilli, yeni vakalardan ikisinin hava yoluyla ve dördünün deniz yoluyla ülkeye ulaştığını bildirdi. Pilli’nin açıklamalarına göre , iki vaka, bulaş olan birinin temaslısıyken diğer bir vaka da KKTC vatandaşı.

Taşınmaz Haber