Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri Gündem

Yeni Evim kampanyası ekonomiye güç verecek

Yeni Evim kampanyası hakkında DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz değerlendirmelerde bulundu. DAP Başkanı, orta gelir grubuna yönelik kampanyanın alt sektörlerle beraber 250 sektörü harekete geçirmesinin muhtemel olduğunu söylemiştir. Ayrıca Türkiye ekonomisine güç vereceğini bildirdi.

Yeni Evim kampanyası tüm sektörleri harekete geçirecek

DAP Yönetim Kurulu Başkanı, bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanan orta gelir konut kampanyası hakkında değerlendirmelerde bulunmuştur.

DAP Başkanı, bahsi geçen kampanyanın alt sektörlerle birlikte 250 sektörü harekete geçireceğini hatırlattı. Ayrıca; “Gayrimenkul sektörü, bu özelliğiyle de ekonominin dinamosu konumunda yer almaktadır. Şu anda Avrupa’da uygulanan her şey Türkiye’de de uygulanıyor. Yeni Evim kampanyası ile beraber ülkemizde de 180 ay gibi ciddi bir süreyle konut kredisi verilmektedir.” şeklinde konuşmuştur.

Kampanya bütün paydaşları besleyen bir kampanya

DAP Başkanı, orta gelir konut kampanyasının bütün paydaşları besleyen bir yaklaşımın eseri olduğuna değinmiştir. Bununla birlikte başta hükümet olmak üzere, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Hazine ve Maliye Bakanımız Nureddin Nebati’ye teşekkür etmiştir. Ardından ise şu sözleri eklemiştir:

“Dünyada konut faizlerinin yukarı çıktığı, bütün kredilerin kısıldığı bir dönemdeyiz. Bu dönemde Türkiye’nin orta sınıf alıcı için bu kampanyayı yapması, bütün paydaşları besleyen bir yaklaşımdır. Bu bakımdan konut alıcısının bunun büyük bir fırsat olduğunu bilmesi gerekmektedir. Ayrıca böyle bir fırsatın kaçırılmaması gerektiğini düşünüyorum.”

Diğer emlak haberlerine ulaşmak için tıklayınız…