Kategoriler
Emlak Haberleri

Yeni Evim Kampanyası ile 2023 altın yıl olacak

Yeni Evim Kampanyası hakkında detayların açıklanmasıyla birlikte önemli isimler tarafından değerlendirilmeye başlanmıştır. Bahsi geçen projede bütün bölgelerde asgari peşinat oranı yüzde 10 olarak belirlenmiştir. Azami 15 sene vadeyle sağlanması planlanan finansmanlarda faiz/kar payı oranları yüzde 0,69’dan başlayan oranlarla uygulanacaktır. Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp, kampanyanın ticari olarak değil de barınma ihtiyacına çözüm sunacağına değindi. Buna göre Alp, projeyle 2023’ün inşaat sektörü için altın yıl olarak gerçeklemesine dikkat çekmiştir.

Yeni Evim Kampanyası hakkında bilgilendirmeler

Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp, Yeni Evim Kampanyası hakkında bilgilendirmede bulunmuştur. Alp; “Yeni Evim Programı ile bankalar ve katılım finans kurumları tarafından sağlanması planlanan finansman tutarlarının 1. Bölge olan İstanbul’da en çok 5.000.000 TL olarak belirlenmiştir. 2. Bölge’deki şehirlerde en çok 3.000.000 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca 3. Bölge’deki şehirler için en çok 2.000.000 TL olarak belirlenmiştir. Bütün bölgelerde asgari peşinat oranı yüzde 10 olacaktır. Üstelik azami 15 yıl vadeyle sağlanması planlanan finansmanlarda faiz/kar payı oranları yüzde 0.69’dan başlayan oranlarla uygulanacaktır.” ifadelerini kullanmıştır.

Alp, bu programın inşaat sektörüne büyük katkı sağlayacağını belirtmiştir. Ayrıca Alp; “Dar gelirli vatandaşlar için sosyal konut kampanyasının ardından koşulları sağlayamayan orta gelirliler için yapılan bu önemli kampanyanın sektöre büyük katkı sağlayacak. Bu kampanyayla birlikte vatandaşın alım şartları iyileşecektir. Bununla birlikte üretimin artması için konut geliştiricilerine finansal destek sağlanacaktır.” demiştir.

Şule Alp, söz konusu kampanyanın ticari bir araç olmadığının altını çizmiştir. Üstelik Alp; “Detaylarına bakıldığında, bu kampanya ticari bir araçtan çok gerçekten barınma ihtiyacına yönelik geliştirilmiştir. Yani ‘Ev alıp satıp kazanayım’ denilemeyecek. 5 yıl satmama koşulu da fırsatçıların önünü kesecektir. Gelinen bu noktada sosyal konutla fiyat artışlarının da duracağını bekliyorum.” sözlerini eklemiştir.

“Kredi oranını vatandaşlar çok iyi değerlendirmeli”

Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp, gayrimenkul ilanlarının da takip edileceğini aktardı. Ayrıca Alp; “Yapılan açıklamada altını çizerek belirtilen önemli bir konu ise, Bakanlık tarafından uzun süredir internet sayfalarındaki fiyat artışlarının yakından izlemeye ve değerlendirmeye alındığı duyurulmuştur. Gayrimenkul sektörüne yönelik mali, finansal, tapu ve emlak ilan site verileri kullanılarak analiz ve değerlendirme çalışmalarının detaylı biçimde yürütüldüğü açıklaması haksız fiyat artışının da önüne geçecektir. Yapılan bu kampanyalar yabancıya yönelik satışlarla beraber değerlendirildiğinde 2023’ün inşaat sektörü için altın yıl olacağını söylemek mümkün. Üstelik artan maliyetler düşünüldüğünde 0,69 kredi oranını vatandaşlar çok iyi değerlendirmeli.” ifadelerini kullanmıştır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…