Kategoriler
Emlak Haberleri

Yeni Evim Kampanyası ile kapora dolandırıcılığı yapılıyor

Yeni Evim Kampanyası ile ilgili dolandırıcılar, krediye uygun olmayan konutları, kampanya dahilinde yalanıyla satmaya çalışıyorlar. Dolandırıcılar kredi işlemlerine geçmeden önce kaparo talep ediyorlar. Kaparo aldıktan sonra, kredi çıkmayınca da “Bizlik bir durum yok” diyerek ortadan kayboluyorlar.

Yeni Evim Kampanyası büyük ilgi görüyor

Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp, Yeni Evim Kampanyası hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Buna göre Alp; “Kampanya ile orta gelirli vatandaşların 81 şehirde piyasa şartlarına göre çok daha uygun vade yapısıyla ilk evlerini alabilmesi hedefleniyor. Şartları yerine getiren vatandaşlar, asgari yüzde 10 peşinat ve aylık yüzde 0,69’dan başlayan faiz oranlarıyla konut sahibi olabilmektedir. Taksitlerin bir bölümünü geri ödeme koşuluyla Hazine ve Maliye Bakanlığı 3 yıl boyunca üstlenecektir. Üstelik 16 Ocak’ta başlayan projeye büyük ilgi gösteriliyor.” ifadelerini kullanmıştır.

Krediye uygun olmayan evlere kampanya dahilinde ilan veriliyor

Alp, projeye gösterilen ilgiyi fırsat bilen dolandırıcıların harekete geçtiğinin altını çizdi. Bununla birlikte Alp; “Dolandırıcılar, krediye uygun olmayan evleri, ‘kampanya dahilinde’ yalanıyla satmaya çalışıyor. Kredi işlemlerinden önce kaparo alan dolandırıcılar, kredi çıkmayınca da ‘Bizlik bir durum yok’ diyerek ortadan kayboluyor” şeklinde ifade etmektedir.

Şule Alp, bazı dolandırıcıların ise ikinci el evleri projeye dahil olduğu yalanı ile satmaya çalıştıklarına dikkat çekti. Ayrıca Alp; “İkinci el konutları projeye dahil olduğunu belirtip satmaya çalışıyorlar. Bu şekilde ilanlar bile paylaşılıyor. Halbuki ikinci el konut bu kampanyaya dahil edilmemiştir. Kampanyada sıfır evler satılıyor. Emlak Konut Genel Müdürlüğünün ürettiği projeler, GYODER, İNDER, KONUTDER, İMKON ile Türkiye Müteahhitleri Birliğine bağlı olan şirketlerin projeleri ve 81 şehrin tamamındaki firmaların ürettiği büyük ve küçük ölçekli tüm konut projeleri, teknik ve mali kriterleri karşıladıkları takdirde bu sürece dahil oluyor. Ne yazık ki bilgi sahibi olmayan vatandaşlar bu tuzaklara kanıyor.” demiştir.

“Konutun Tapu Örneğini İsteyin”

Vatandaşlara önemli uyarılar bulunan Alp; “Kampanya çerçevesinde, konut üreticilerinin kriterlere uygun konut projelerinden ev alınabiliyor.  Bu üreticilerin yakında www.yenievimkapmaynasi.com.tr internet adresi üzerinden yayınlanması beklenmektedir. Kendinize uygun konutu bulduktan sonra bankaya başvuru aşamasına geçilmektedir. Banka, projenin ile birlikte kişinin kriterlere uygunluğunu denetlemektedir. Şayet uygunsa kredi tahsis ediliyor. Konut almayı düşünüyorsanız ve sizden kaparo isteniyorsa evin tapu örneğini alıp bankaya gidin. Banka onaylamadan kimseye de kaparo vermeyin. Eğer banka onaylarsa gerekli sözleşmeleri yapıp, kaparo verebilirsiniz.” sözlerini ekledi.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…