Kategoriler
Gündem

Yeni konut projelerine yerli otomobil ayarı geliyor

Yerli otomobil yapımında ve hazırlıkları devam etmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Murat Kurum bu konu hakkında bir açıklama yapmıştır. Bakan Kurum, yeni yapılacak binaların elektrik şarj ünitelerinde koyma zorunluluğu getirildiğini belirtmiştir. Şehirlerin TOGG’a hazırlandığını belirterek açıklamasına eklemede bulundu. Ayrıca yeni yapılacak olan binalarda olacağını da bildirmiştir. Bu şekilde yeni alınan karar hakkında genel açıklama gelmiştir.

Yerli otomobil çalışmaları devam ediyor

Yerli otomobil çalışmalarının da devam ettiğini belirten Murat Kurum çevre ve iklim dostu elektrik araç kullanımının yaygınlaşması hakkında çalışmalar yürütüldüğünü belirtmiştir. Yeni yapılacak binaların da elektrik şarj ünitesi koyma zorunluluğu getiriliyor. Ayrıca şehirler TOGG’a hazırlanmaktadır ifadelerini kullanmıştır. Diğer yandan Türkiye’de otomobil üretim süreci devam etmektedir. Aynı zamanda üretim ve montaj hatlarının kurulması ile 2020’nin son çeyreğinde ilk seri otomobilin indirilmesi hedeflenmektedir. Gemlik tesisinde üretim kapasitesi yıllık 175 bin adete ulaştığı ve toplam 4 bin 300 kişiye de istihdam sağlanacağı belirtilmiştir. Ayrıca evlerin içerisinde bulunan şahıs yerleri kapsamında araçlar hem çevre dostu olacak hem de yerli olacağı için oldukça fazla kullanım beklenmektedir.

Yerli Otomobil Yapımında Alınan Kararlar

Gemlik tesisinin üst çalışmaları yapı merkezi tarafından Ocak 2021 tarihinde başlamıştır. Tesis 1,2 milyon metrekarelik alan üzerine inşa edilecek ve tam kapasiteye ulaşacaktır. 231 metrekare kapalı alana da sahip olacaktır. Yerli otomobiller 2022 yılının son çeyreğinde banttan indirileceği bildirilmiştir. 175 bin /yıl kapasiteye ulaşıldığında 4 bin 300 kişiye istihdam edileceği bildirilmiştir. Üretim başlangıcında yerlilik yüzde 51 olacaktır. 2025 yılında yerlilik oranı yüzde 68’e kadar ulaşılacağı bildirilmiştir. Aynı zamanda 2030 yılında ise ortak platform elektrik ve bağlantı 5 farklı model üretileceği hedeflenmektedir. Bu şekilde yapılan açıklamada yerli otomobil hakkında genel bilgi verilmiştir.

Sizler yerli otomobil hakkında yapılan önemli açıklamalar ve bu açıklamalar kapsamında alınan kararlar hakkında genel bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca güncel olarak bu proje takip edilebilirsiniz. 2022 yılının son çeyreğinde çıkacak olan yerli araç hakkında kararlar alınmaktadır. Bu kararlar güncel olarak yayınlanmaktadır. Bu şekilde takip ederek bilgi sahibi olabilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…