Kategoriler
Emlak Haberleri Proje Haberleri

Yeşilce Aydos projesinde riskli ev sahiplerine indirimli son 100 ev

Pendik’te bulunan Yeşilce Aydos projesi için satışlar başladı. İndirimli peşin fiyatı 347 bin liradan başlayan konutların satışında riskli yapı raporlu ya da riskli alanda evi bulunan veya evi olmayan yurttaşlara öncelik tanınacak.

Projeyi yaşama geçiren KİPTAŞ tarafından yapılan açıklamada söz konusuyla kampanyayla mevcut yapı stokunun verimli şekilde kullanılması hedefleniyor. Kampanyanın amacının beklenen İstanbul depremiyle ilgili farkındalık yaratmak ve yapı güvenliği bilincini üst seviyeye çıkarmak olduğu kaydedildi.

Evler kiralanamayacak

Yeşilce Aydos projesine 18 yaşını dolduranlar başvurabilirken kampanyayı kazananlara “riskli yapısından veya riskli alandaki evinden kendisinin ya da kira yoluyla bir başkasının yararlanmayacağı taahhüdü” imzalatılacak.

KİPTAŞ tarafından bilgiler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile paylaşılacak. Satış kampanyasından elde edilen gelirler ise sosyal konut ve kentsel dönüşüm projelerine harcanacak. Projedeki daireler, “ödeme alışkanlığına” sahip olarak nitelendirilen kişilere satılacak. Alımlarda, banka kredisi kullanılabilecek. Vade seçeneklerini kredi çekilen banka sunacak.

“Bu adımları atmaya devam edeceğiz”

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin iştirak şirketi olan KİPTAŞ tarafından yaşama geçirilen Yeşilce Aydos projesi, 10 blokun içerisinde 331 adet daireden oluşuyor. Satışa sunulan 100 dairenin hepsi, hemen teslim edilirken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, kampanyaya dahil olan proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Genel Müdür Kurt “İstanbul’un dayanıklı yapı kullanım oranının artırılmasına yönelik kısıtlı kaynak maksimum verim temelli dönüşüm modeli geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Afet risklerinin doğurduğu kırılganlıklara karşı dayanıklı kentleşme hedefleri çerçevesinde kamu otoritesi koordinasyonunda riskli yapı sahiplerini mevcut yapı stoğu ile eşleştirmemiz tartışmasız en hızlı çözümdür. Biz de bu model kapsamında farkındalık yaratmak için stok dairelerimizi öncelikle riskli yapıda veya riskli alanda oturan mülk sahiplerine satışa sunuyoruz. 2020 Şubat ayında da benzer kampanyayı 272 konut için yapmıştık. Mevcut yapı stoğunun verimli kullanımı için bu adımları atmaya devam edeceğiz.” sözlerini kaydetti.

Yeşilce Aydos projesindeki daire fiyatları

Büyük peyzaj alanlarının bulunduğu projede çocuk oyun alanları bulunuyor. Sosyal tesisin de yer aldığı projede, kapalı otopark da mevcut durumda. Dairelerine Aydos Ormanı’nın manzarasının eşlik ettiği projede, ayrıca, sosyal tesis de hizmet veriyor.

Kampanya kapsamında, projedeki daireler, 347 bin liradan başlıyor. Normalde bir odalı ve bir salonlu 83 metrekare büyüklüğündeki evin satış fiyatı ise 364 bin 183 liradan başlıyor.

Proje adresi ve iletişim bilgileri

Yeşilce Aydos Adres: Dağ Çiçeği Sokağı, Pendik/İstanbul

Telefon: 0212 414 98 98