Kategoriler
Emlak Haberleri

Yüksek Hızlı Tren projesi Kırklareli’deki taşınmazları değerlendirecek

Halkalı-Kapıkule YHT projesindeki üç istasyon, Kırklareli’nden geçecek. Kapıkule-Halkalı YHT projesinin Kırklareli’nin tarihi ipek yolu üzerindeki önemli akslardan biri olacağı söyleniyor.

Kırklareli’ndeki istasyonlar ise Babaeski, Lüleburgaz ve Büyükkarıştıran’a yapılacak.

YHT arsa ve konut fiyatlarını artıracak

Halkalı ve Kapıkule arasında seferlerin düzenleneceği Yüksek Hızlı Tren hattı projesinin üç yıl sonra Lüleburgaz’daki arsa ve konut fiyatlarını ciddi ölçüde artıracağı belirtiliyor. Lüleburgaz’daki satışların az, konut fiyatlarının ise düşük olduğunu ifade eden Turk Emlak Haber Ajansı Kırklareli Lüleburgaz Temsilcisi Özkan Baycan, hattın yapımından sonra bölgedeki gayrimenkullerin değerleneceğini bildirdi.

İstanbul ile Lüleburgaz arasındaki sürenin 50 dakikaya kadar ineceğini söyleyen Baycan, “Ulaştırma Bakanlığı tarafından açıklanan YHT projesinin bölgeye çok büyük katkısı olacağını düşünüyoruz. İstanbul ile aramız 50 dakikaya kadar inecek. Yani Lüleburgaz’da oturup İstanbul’da çalışan birisi tren ile çok rahat işine gidip gelebilir. Bu da arsa ve ev fiyatlarında önemli bir artışa neden olacağını gösteriyor. Tabi bunlar şu an yapım aşamasında olan projeler. Tamamlandığında neler olacağını hep birlikte göreceğiz. ” sözlerini kaydetti.

300 bin TL’den yukarısı tercih edilmiyor

Salgından önce küçük arsalara talebin fazla olduğunu ve bu talebin 10 gündür “bıçak gibi” kesildiğini söyleyen Özkan Baycan, “Bunun sebebi tahminimiz yanlış anlaşılan bir konu var. 5 dönüm altı arsalara ev yapışamayacak söylentisi. Herkesin dilindeki bu konu için torba yasadan çıkacak vs gibi söylentiler arsa satışlarını da etkiledi.” ifadelerini kullandı.

Konut satışlarının eskisi gibi fazla olmadığını söyleyen Turk Emlak Haber Ajansı Kırklareli Lüleburgaz Temsilcisi Özkan Baycan, yeni konutlardaki tercihlerin genelde 2+1 ve 3+1 daire tiplerinde olduğunu kaydetti.

Bu konut tiplerindeki satışlar hakkında konuşan Lüleburgaz Temsilcisi Baycan, yurttaşların 300 bin liradan yukarı fiyattaki evleri pek tercih etmediğini dile getirdi.

Daire fiyatları 700 bin liraya kadar çıkıyor

Lüleburgaz’daki 1+1 daire fiyatlarının 180-210 bin lira, 2+1 fiyatlarının 220-400 bin lira, 3+1’lerin ise 280 bin lira ile 700 bin lira arasında olduğunu kaydeden Baycan, konut fiyatlarının mahallesine göre değişiklik gösterdiğini de ifade etti.